Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Eastern Norway Oslo

Barcode

  • Dronning Eufemias gate, Oslo
  •  /  km From You
Overview

Barcode i Bjørvika består av tolv høyhus med ulike høyder og bredder. Mellom husene er det ubebygde tomtestriper, slik at de på avstand ligner en strekkode (barcode på engelsk).  Barcode huser store ledende nasjonale og internasjonale forretningsvirksomheter som PWC, Deloitte, KLP og DNB. Daglig jobber det mer enn 10.000 mennesker i Barcode. Byggene inneholder også 400 leiligheter og en barnehage. På gateplan finnes et variert og attraktivt utvalg av restauranter, forretninger, tjenestetilbud og kulturaktører.
 

Om Barcode-arkitekturen
Arkitekturkonseptet BARCODE ble utviklet og designet av de norske arkitektkontorene DARK og a-lab, i samarbeid med det nederlandske arkitektbyrået, MVRDV. BARCODE-konseptet er utviklet som et geometrisk system som arkitektonisk skiller seg ut. Annethvert bygg er mørkt og lyst, med unntak av bygget lengst mot øst (The Wedge) som har en fasade i rød murstein. Konseptet ivaretar verdier som åpenhet mot fjorden, innslipp av lys til byen og luftighet.

Med utgangspunkt i det unike arkitekturkonseptet er hvert enkelt bygg tegnet av ulike arkitektfirmaer. Kontrastene mellom byggene er store både i form og materialitet, og hvert bygg har fått sitt eget særpreg. Det varierte uttrykket og mange spennende arkitektoniske grep gjør Barcode til en by- og arkitekturopplevelse helt utenom det vanlige.


  • Last Updated:
  • Source: VisitOSLO as
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages