Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Eastern Norway Oslo

Nasjonalbiblioteket Oslo

  • Henrik Ibsens gate 110, Oslo
  • +47 23276000
  •  /  km From You
Overview

Norges største senter for oppbevaring og formidling av norske medier

Nasjonalbiblioteket samler og bevarer alt som publiseres i norsk offentlighet, og bidrar til å øke interesse og kunnskap om norsk historie og kulturarv. I det vakre bygget fra 1914 kan publikum oppleve en rekke arrangementer, samt besøke museumsbutikk og kafé, utstillinger og myldreområder. Her kan du se manuskripter, bøker, film, musikk, tv- og radioklipp, plakater og småtrykk.  
 
Nasjonalbiblioteket arrangerer jevnlig utstillinger, konserter, samtaler, foredrag og omvisninger som formidler og aktualiserer samlingen. 
 
I den permanente utstillingen Opplyst - Glimt fra en kulturhistorie får du et innblikk i den norske offentligheten og hvordan den har kommet til uttrykk fra middelalderen til i dag. Her kan du blant annet se manuskripter, bøker, filmer, musikk, tv- og radioklipp, plakater og småtrykk som har vært publisert fra 1100-tallet til i dag.

Nasjonalbibliotekets Kartsenter viser verdens største samling av nordiske og norske kart. I utstillingen Fra det fjerne kan du blant annet se det første verdenskartet hvor Norge er tegnet inn, som ble trykket i 1482, ti år før Columbus oppdaget Amerika.
 
Nasjonalbiblioteket har også en unik bokhandel med kort og plakater, bøker og bærenett. 
 
Kafe Å i 2. etasje er åpen fra morgen til kveld og er utsmykket med verk av Vigeland, Revold og Krohg. Fra uteserveringen kan du nyte utsikten mot Bygdøy Allé og Frognerveien.


  • Last Updated:
  • Source: VisitOSLO as

Opening hours

1. jan. 2023 – 19. juni 2023
ma. ti. on. to. fr. 9:00–21:00
lø. 10:00–18:00
See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages