Skip to main content
Unknown Component
civid: 5e294b6b7a80d146f7c9e002
name: plugins_common_social_share (widget)

Oslo

TripAdvisor rating of 4

156

Naturhistorisk museum

Book

Utforsk naturens fantastiske mangfold – midt i byen

Besøk Norges største naturhistoriske museum – utforsk Botanisk hage og utstillinger om zoologi, geologi og klima. Museet har Norges største samling av naturvitenskapelige objekter, og et utvalg av disse er tilgjengelige for publikum.

Om utstillingene

I de zoologiske utstillingene møter du utstoppede dyr fra hele verden. Dyrene er plassert i typiske naturlige miljøer, som et fuglefjell eller en beverdam. Du får glimt av arktisk dyreliv, pingviner i Antarktis, sjimpanser og okapi i afrikanske regnskoger, samt mye mer.

De nye geologiske utstillingene om jordas historie og livets utvikling åpnet i 2022. Her finner du seks nye permanente utstillinger over fire etasjer etter flere års totalrehabilitering. Et helt hus fylt av fossiler og krystaller, objekter du ikke kan se noe annet sted. Store edelstener, meteoritter, dinosaurer, gullklumper og en hel krystallgrotte er noe av det de nye utstillingene byr på.

Klimahuset er den første utstillingsarenaen i Norden som tar for seg klima og klimaendringer. I husets interaktive utstilling lærer du om hvordan klimasystemene fungerer, ulike framtidsscenarioer og løsningene som finnes. Her blir du også inspirert til handling!

Botanisk hage ble grunnlagt i 1814. Her finner du over 5 000 planteslag som brukes i undervisning, formidling og forskning. Som en grønn lunge i storbyen er Botanisk hage også et viktig rekreasjonsområde for Oslos befolkning og tilreisende. Her kan du oppleve planter fra hele verden og avdelinger som fjellhagen, dufthagen og sansehagen «Oldemors hage».

Museumsbutikk og kafé

I Naturhistorisk museums mangfoldige museumsbutikk kan du kjøpe flotte og sesongaktuelle gaver og suvenirer, som ekte fossiler, vakre steiner, dyremodeller, hageredskaper, plansjer, bøker og mye mer for både store og små.

I kafeen får du god kaffe, kalde drikker, lunsjretter laget fra bunnen av og deilig bakst og kaker med fokus på kortreiste og økologiske råvarer. Medbrakt mat kan nytes på piknikplenen eller under tak i Hagehuset.

Botanisk hage er alltid gratis å besøke. Naturhistorisk museum er plassert i hjertet av Oslo, midt mellom Grünerløkka og Tøyen.

Last updated: 03/18/2024

Source: VisitOSLO as

Naturhistorisk museum

Book

Sider du nylig har besøkt