Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Eastern Norway Oslo

Roseslottet

  • +47 90113205
  •  /  km From You
Overview

Roseslottet er en storslått kunstinstallasjon i Holmenkollen som minnes 80-årsdagen for angrepet på Norge i 1940 og 75-årsdagen av frigjøringen i 1945.

Roseslottet er en storslått kunstinstallasjon i Holmenkollen som minnes 80-årsdagen for angrepet på Norge i 1940 og 75-årsdagen av frigjøringen i 1945.

Roseslottet forteller historien om okkupasjonsårene og om grunnverdiene demokrati, humanisme og rettstat som ble satt ut av spill i denne perioden. Historiene som blir hentet frem er både kjente og glemte, og inkluderer krigsfangenes lidelser, hverdagslivet, motstandskampene i hele landet og krigsseilernes skjebne. Stor plass får selvfølgelig også forfølgelsen av de norske jødene og antisemittisme både før og under andre verdenskrig. 

Installasjonen består av over 100 malerier laget av den kjente kunstneren Vebjørn Sand, samt skulpturer av Vebjørn og Eimund Sand. Det er satt opp et omfattende formidlingsprogram med omvisninger og skoleaktiviteter. 


  • Last Updated:
  • Source: VisitOSLO as

Opening hours

1. okt. 2021 – 31. mars 2022
Daily: 10:00–19:00
See All

Price

Description Price*
Voksen 140,00 Entre
Barn 70,00 Entre
Honnør/student 70,00 Entre
* Price from
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages