Unknown Component
civid: 5e294b6b7a80d146f7c9e002
name: plugins_common_social_share (widget)

Oslo

TripAdvisor rating of 4.5

33

Roseslottet

Book

Roseslottet er en storslått kunstinstallasjon i Holmenkollen som minnes 80-årsdagen for angrepet på Norge i 1940 og 75-årsdagen av frigjøringen i 1945.

Høyt over Oslo ved Holmenkollen står Roseslottet i gull. Utendørskunstprosjektet er dedikert til demokrati, rettssikkerhet og humanisme. Den presenterer nærmere 300 kunstverk: monumentale malerier, skulpturer og installasjoner som forteller historien om hva som skjer med et land når totalitære krefter får kontroll og underlegger innbyggerne dets tyranniske styre, hvordan samfunnet kjemper tilbake, og hvordan man kan bringe frihetsverdiene inn i fremtidige generasjoner. Lær av historien, sett nåtiden i perspektiv og se mot fremtiden.

Fem gylne konstellasjoner skinner for å symbolisere de fem årene med okkupasjon i Norge under andre verdenskrig. Historiene fra krigen brukes som bakteppe for å løfte og belyse samfunnets fundamentale prinsipper om rettssikkerhet, ytringsfrihet og humanisme – verdier som alltid må beskyttes.

Roseslottet er designet av de kjente norske kunstnerbrødrene Vebjørn og Eimund Sand. Det åpnet i 2020 og vil være åpent til og med 2025. Det ble omtalt på Time Magazines liste: «The Worlds 100 Greatest Places».

Last updated: 09/28/2023

Source: VisitOSLO as

Roseslottet

Book

Sider du nylig har besøkt