Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Oslo

Snublesteiner

  • Uelands gate 14, Oslo
  • +47 22208400
  •  /  km From You
Overview

Snublesteinene er minnesmerker over ofrene for nazismen under andre verdenskrig, støpt ned i fortauet på steder der jøder og andre ofre for nazismen bodde fram til de ble deportert og drept.

Hver snublestein (på tysk: "Stolpersteine") representerer ett enkeltmenneske, og er belagt med en inngravert messingplate med personens navn, fødselsår, deportasjonsår, dødsdato- og sted. I Oslo er det 236 slike steiner per mars 2018.

På snublestein.no kan du se hvor snublesteinene i Oslo ligger. Her finner du også informasjon om alle personene det er lagt stein for i Norge.

Om snublesteiner-prosjektet
Stolpersteine-prosjektet ble startet av den tyske kunstneren Gunter Demnig i 1994, da han la det første minnesmerket i Køln. Siden da er det lagt ned over 60 000 snublesteiner i 22 land i Europa.

I 2010 tok Jødisk Museum prosjektet til Norge og la de første snublesteinene ved Calmeyers gate 15, der museet ligger i en forhenværende synagoge. I leiegården foran synagogebygget bodde det 28 jøder i 1942, og 19 av dem, flere av dem barn, ble deportert og drept i Auschwitz. De 19 minnes med hver sin snublestein utenfor museet.

​​​​​​De 217 andre steinene i Oslo ligger spredt over store deler av byen, og finnes bl.a. på Frogner, i Vika, på St. Hanshaugen, på Grünerløkka, på Tøyen og på Grønland. Snublesteinene på bildet her er fra Uelands gate, ikke langt fra Alexander Kiellands plass.


  • Last Updated:
  • Source: VisitOSLO as
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad