Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Tjuvholmen og Astrup Fearnley Museet i Oslo fra luften
Tjuvholmen i Oslo.
Photo: Benson Kua / CC BY-SA 2.0
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Oslo sentrums havneområde er gjenfødt som et nabolag der museer, restauranter og en urban levemåte går hånd i hånd.

Arkitektonisk innovasjon

New York Times har beskrevet Oslo som «klar til å stråle» og satt byen på listen over steder man bør besøke. Hvorfor? Delvis på grunn av Tjuvholmen og det flotte Astrup Fearnley Museet. Bygningen har blitt rost opp i skyene:

«Før var Tjuvholmen i Oslo et skittent og avstengt industriområde, men nå er området forvandlet til en ideell destinasjon for en kulturell storbyferie.» 
Financial Times, april 2013

Tjuvholmen, Oslo
Tjuvholmen, Oslo.
Photo: VisitOSLO / Thomas Johannessen ©Louise Bourgeois / BONO 2017

Astrup Fearnley Museet – kunstøya

Det ansette museet for moderne kunst og samtidskunst er tegnet av den kjente italienske arkitekten Renzo Piano og består av tre paviljonger som ligger på begge sider av en smal kanal. Bygget likner en båt, og et glasstak formet som et seil sørger for at kunsten får mye naturlig lys.

Paletten av glass, stål og tre understreker enkelheten man finner i norske designprinsipper.

Her kan du se skiftende utstillinger med ledende samtidskunstnere eller sende barna på kreative verksteder hele året.

Kjente kunstverk av Jeff Koons, Takashi Murakami, Damien Hirst, Cindy Sherman, Richard Prince og mange andre er utstilt på Astrup Fearnley. I nabolaget finner du en blanding av kunstgallerier, butikker og boliger. Nærmeste nabo er designerhotellet The Thief, som også er opptatt av samtidskunst.

Kunst og kultur i sjøkanten

Bjørvikaområdet omslutter havneområdet rundt Den norske opera og ballett. Der det før var et industriområde med togskinner, lastecontainere og en bråkete motorvei, er det nå kontorer, boliger, parker og store kulturinstitusjoner. Det skrånende operataket har blitt et populært og attraktivt møtested der man får følelsen av å sitte på en hvit marmorstrand mens Oslofjorden skyller innover bygget.

I 2020 flytter Munchmuseet til en 13 etasjer høy bygning i Bjørvika, der det vil vise kunst fra alle stadiene i Munchs karriere.

Havnepromenaden, som strekker seg hele veien til Frognerkilen, syder av fotgjengere og syklister og åpner byen mot sjøen.

Besøk det urbane matprosjektet Losæter, som ligger i Loalmenningen i Bjørvika, en røff øy av pukkstein mellom Operatunellens to enorme luftetårn. Her finner du aktiviteter i regi av Flatbread Society, Herligheten Parsellkollektiv, Oslo Byrøkt og bybonden.

Barcode – moderne bedrifter

Mellom dronning Eufemias gate og Oslo sentralstasjon ligger Barcode, en rekke bygg på opptil 22 etasjer. Navnet henspiller på at bygningene har ulik høyde og bredde og smale gjennomgangspassasjer mellom hvert bygg.

Akkurat som med moderne kunst, er det sterke meninger om Barcode. Bygningenes effekt endrer seg avhengig av hvor du står og tidspunktet på dagen, så se dem fra ulike ståsteder, som togstasjonen, Bjørvika og Sørenga.

De som bor ved sjøen

Sørenga er en del av havneområdet Bjørvika og ligger på et gammelt kaianlegg. Her kan du gå langs Havnepromenaden til et stort badeanlegg ytterst på kaia, og når du har tatt deg en dukkert, kan du kose deg på en av de mange restaurantene i området helt til sola går ned.

Mathallen – norsk matkultur under ett tak

I området som en gang var det industrielle hovedsetet langs Akerselva, finner man i dag et av Oslos mest interessante byutviklingsprosjekter, kalt Vulkan. Her møtes mennesker og kultur i en felles interesse for mat.

Mathallen er som en europeisk markedshall, full av restauranter, kafeer, små matbutikker og puber.

Produsenter av norsk kjøtt, sjømat, ost og andre godsaker gjør alt de kan for å gi deg vann i munnen.

Fra Mathallen kan du krysse broen over Akerselva og besøke Smelteverket, en gastropub som kan skryte på seg Skandinavias lengste bar. Smelteverkets tilbyr et fascinerende utvalg av mat i tapas-stil og øltyper fra hele verden.

Ekebergparken skulpturpark

Nær Ekebergrestauranten kan du nyte stillheten, et godt måltid og en skulpturpark. Ekebergparken skulpturpark har en sterk internasjonal kunstsamling omgitt av 25 hektar skog rett sørvest for Oslo sentrum.

Her finner du også mange utsiktspunkter med panoramautsikt over byen, blant annet stedet som inspirerte Munch til å male Skrik.

Mer kunst og kultur i Oslo

Her kan du søke etter flere opplevelser. Start planleggingen i dag! Finn mer inspirasjon på Oslos offisielle nettsted.

×

Oslo tilbyr også …

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages