Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Tim Wendelboe, Oslo Tim Wendelboe, Oslo
Credits
Tim Wendelboe, Oslo.
Photo: Benjamin A Ward/ Tim Wendelboe
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Butikker, barer og spisesteder
 du kun finner i Oslo

Håvard Schei kjenner Oslo som sin egen bukselomme. Her deler han noen av sine personlige favoritter.

Håvard Schei er mannen bak boken Mitt Oslo, en hyllest og guide til hovedstadens «skjulte skatter».
– Mange av oss er lei de store, kommersielle butikkene som er å finne i enhver storby, og stadig flere oppsøker små, uavhengige steder som driftes av entusiastiske ildsjeler. Det er disse som gir en by kultur, sier Schei.

– Målet med Mitt Oslo-prosjektet har vært å fremme de mange dedikerte og hardtarbeidende menneskene som gjør byen vår så fin å bo i. Bare de siste årene har vi sett en enorm utvikling i store deler av byen, blant annet i områder som Gamlebyen, Grønland, Markveien, Torshov og Torggata.

Håvard ScheiFoto: Håvard Schei

Under kan du lese om Håvard Scheis Oslo-favoritter:

Anbefalte butikker

Dapper

Dapper er en butikk med fokus på sykkel, som selger både klær og utstyr. Butikken har et tett samarbeid med naboforretningen Krankenhaus, en stilfull sykkelbutikk som blant annet selger den legendariske sammenleggbare Brompton-sykkelen.

Adresse: Nordre gate 13, 0551 Oslo

Kollekted by

Her finner du håndplukkede møbler og designobjekter av både nye og veletablerte nordiske designere.

Adresse: Rathkes gate 4, 0558 Oslo.

Embla Keramikk

Et verkstedfellesskap i Oslo sentrum med en stor butikk på gateplan. Embla er også leverandør av keramikkservise til blant annet Michelin-restauranten Maaemo. Her kan du observere arbeidende keramikere gjennom vinduet før du går inn i butikken.

Adresse: Hegdehaugsveien 14, 0167 Oslo.

Ruth 66

Ruth som i jentenavnet, og 66 som i den legendariske veistrekningen i USA. Hege Nylund er ildsjelen bak den usedvanlig sjarmerende butikken som spesialiserer seg på amerikanske samleobjekter og andre kuriositeter.

Adresse: Torshovgata 3, 0476 Oslo.

Ruth 66
Credits
Ruth 66.
Photo: Håvard Schei / Mitt Oslo

Credits
Ruth 66.
Photo: Håvard Schei / Mitt Oslo

Neseblod Records

En kultbutikk for heavy metal. Fans fra hele verden kommer til Oslo for å besøke butikken, som også fungerer som et museum.

Adresse: Schweigaards gate 56, 0656 Oslo.

Råkk & Rålls

Sammenlignet med Neseblod Records er denne platebutikken mindre sjangerdefinert. Råkk & Rålls er en av landets største bruktforhandlere av musikk.

Adresse: Akersgata 39, 0158 Oslo.

Sinsen Bruktkhall

Et av Norges største permanente loppemarkeder. Her kan du finne stort og smått fra norsk dagligliv de siste hundre årene.

Adresse: Sinsenveien 11, 0572 Oslo.

Naturens mangfold

En butikk med kjøpsgjenstander av det naturlige slaget: fossiler, mineraler, meteoritter og insekter, for å nevne noe. Her deler Rune Frøyland, mannen bak det fascinerende universet, sin lidenskap for natur, miljø og vitenskap. Hvis du skulle bli bitt av basillen, er det ikke langt til Naturhistorisk museum og Oslo Botaniske Hage.

Adresse: Hagegata 1, 0577 Oslo.

Pentagon

Her venter en forunderlig blanding av vikingdrakter, filmeffekter, uniformer, kniver, sabler, masker og mye mer du ikke visste at du trengte. Pentagon er en lekeplass for voksne med en svakhet for alle mulige vintagegjenstander.

Adresse: Storgata 37, 0182 Oslo.

Kafeer, restauranter og konsertsteder

Fiskerne på kaia ved Rådhuset

Kjøp ferske reker på kaia og nyt dem på en av de mange benkene på Rådhusplassen. Tidlig om morgenen kan du se fiskere ankomme kaia i gamle, sjarmerende trebåter.

Adresse: Rådhusbrygge 1, 0037 Oslo.

Laksen Fisk & Vilt

Her møter du kokker som er kjent for sin enkle og lokalt tilberedte sjømat. Billig og bra på Bjølsen – et område som stadig blir mer populært blant både hipstere og oss andre.

Adresse: Maridalsveien 188, 0469 Oslo.

Laksen Fisk og Vilt, Bjølsen
Credits
Laksen Fisk og Vilt, Bjølsen.
Photo: Håvard Schei / Mitt Oslo

Credits
Laksen Fisk og Vilt, Bjølsen.
Photo: Håvard Schei / Mitt Oslo

Orlando’s Pub

En koselig nabolagspub som tiltrekker seg folk fra hele byen. Puben ligger på et rolig hjørne, noe som legger til rette for musikkarrangementer av ulike slag.

Adresse: Rostedsgate 7, 0178 Oslo.

Lille Kampen

En populær restaurant og møteplass som har utviklet seg til å bli et slags kulturelt møtepunkt. Lille Kampen arrangerer ofte konserter av både den planlagte og den plutselige sorten.

Adresse: Bøgata 25C, 0655 Oslo.

Retrolykke kaffebar

Kafé og butikk hvor alt fra det du sitter på til det du ser på veggene er retro.

Adresse: Markveien 33, 0554 Oslo.

Bare Jazz

Bli en del av det kulturelle klientellet som mer eller mindre bor permanent i denne fargerike bakgården.

Adresse: Grensen 8, 0159 Oslo.

Café Brasil

Et lite stykke Brasil midt på Youngstorget, et område fylt med restauranter og barer som våkner til liv ved nattestid.

Adresse: Møllergata 12, 0179 Oslo.

Tim Wendelboe

Brenneri og espressobar med mål om å være blant de beste kaffebrennerier og espressobarer i verden. Drives av Tim Wendelboe, en av Oslos mest prisbelønte baristaer.

Adresse: Grüners gate 1, 0552 Oslo.

Syverkiosken

Små pølseboder var lenge et typisk norsk fenomen, men i dag er det ikke mange igjen av disse i Oslo. Unntaket er av den rødmalte Syverkiosken på Alexander Kiellands plass.

Syverkiosken har mange trofaste stamkunder, og en av pølsebodens spesialiteter består av to pølser innbakt i hvitt brød.

Adresse: Maridalsveien 45b, 0175 Oslo.

Lille Herber’n

Denne svært sjarmerende restauranten ligger på en liten øy ute i Oslofjorden. Her har det blir servert mat helt siden 1929, og menyen består hovedsakelig av fersk sjømat.

Adresse: Herbernveien 1, 0286 Oslo.

Ostebutikken, Birkelunden
Credits
Ostebutikken, Birkelunden.
Photo: Håvard Schei / Mitt Oslo

Credits
Ostebutikken, Birkelunden.
Photo: Håvard Schei / Mitt Oslo

Ostebutikken

Liten i størrelse, men stor på kvalitetsoster. Ostebutikken ligger midt blant populære barer og restauranter på Grünerløkka. Her finner du flere sanselige beviser på at norsk ost er mer enn den brune varianten …

Adresse: Thorvald Meyers gate 27, 0555 Oslo.

Big Boy 

Et lokalt landemerke som de siste årene har gått utover sitt konsept, som i utgangspunktet var å være en frisørsalong og butikk for homofile.

Adresse: Schæffers gate 1, 0558 Oslo.

Focacceria

Denne lille, italienske sjarmøren av et spisested ligger vegg i vegg med den populære pizzarestauranten Villa Paradiso. Du finner Focacceria kun et steinkast unna Olav Ryes plass, Grünerløkkas «smørøye».

Adresse: Markveien 34, 0554 Oslo.

Blå 

Et populært utested med et sterkt internasjonalt preg. Blå ligger idyllisk til ved Akerselva og er ofte arrangør av konserter med både internasjonale og nasjonale artister.

Adresse: Brenneriveien 9, 0182 Oslo.

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad