VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Nydalen
Nydalen.
Photo: Chris Arnesen/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Dra på Pokémon-jakt i Oslo og oppdag noen av byens kuleste områder og mest kjente landemerker i samme slengen.

Tekst: Kjersti Vangerud
Foto: Chris Arnesen

Utforsk Oslo med Pokémon GO

Du ser dem overalt. I gater, parker og butikker. Folk med nesa langt ned i mobilskjermen, klare for at en ny Pokémon skal dukke opp.

Lloyd Jason Arcilla (28) er en av dem. Han var vært en engasjert spiller siden lanseringen i juli. I dag er han en av landets mest kjente Pokémon GO-spillere, med over 180 000 følgere som ser hans Pokémon GO-relaterte videoer på YouTube.

– Den siste måneden har jeg sett mer av Oslo enn noen gang før, til tross for at jeg har bodd i byen i flere år. I begynnelsen kunne jeg jage Pokémon i 30 timer i strekk. Skoene mine ble helt utslitt som følge av at jeg konstant var ute og gikk, sier han.

Nydalen

Seks uker og 250 kilometer senere er Pokémon GO fremdeles en stor del av Jasons liv. Han spiller minst fire timer om dagen, og det beste av alt – han oppdager fortsatt nye steder i Oslo.

– Rundt 90 prosent av alle PokéStops ligger ved historiske monumenter, kjente bygninger og landemerker. Spillet er med andre ord en perfekt guide, selv for folk som meg, som tror de allerede kjenner byen, forteller han.

Jason ser også Pokémon GO som en fin måte å komme i kontakt med nye mennesker på.

– Jeg har fått mange nye venner gjennom spillet, og det fine er at Pokémon GO appellerer til mennesker i alle aldre. Det er morsomt for hele familien, sier han.

– Til å begynne med var kjæresten min litt skeptisk til spillet, men heldigvis tok det ikke lang tid før hun også var hektet. Nå trenger jeg ikke lenger late som om jeg må ut for å «kjøpe noe». Hver kveld går vi minst to-tre kilometer sammen for å jakte på Pokémon.

Du kan fange Pokémon i hele Oslo, men noen plasser er bedre enn andre. Under kan du lese om Jasons fem favorittområder.

Topp 5 steder å fange Pokémon i Oslo

Under hvert tips finner du anbefalinger til ting å se og gjøre i området.

1. Vigelandsparken

Naturlig nok er en av landets mest besøkte attraksjoner også et av byens mest populære møtesteder for Pokémon GO-spillere. Vigelandsparken er fylt med sjeldne Pokémon som kan være vanskelig å finne andre steder. Se opp for Squirtle!

2. Nydalen og Akerselva

Nydalen har vært et yndet «jaktområde» siden spillet ble lansert. Her kan du forvente å finne mange sjeldne Pokémon, som for eksempel den ettertraktede Dratini-Pokémon. Følger du Akerselva fra Nydalen til Grünerløkka, kan du finne mange forskjellige Pokémon – samt utallige butikker, barer og restauranter.

3. Tjuvholmen og Aker Brygge

Her yrer det av PokéStops. På Tjuvholmen finnes det til og med to PokéStops rett ved siden av hverandre. Kjøp deg en is, slå deg ned ved vannet og nyt de vakre omgivelsene mens du spiller.

4. Karl Johan

Det er ikke bare slottet som venter i enden av Karl Johans gate. Her finnes nemlig også et utall PokéGyms. I den andre enden av shoppinggaten, ved Oslo Sentralstasjon, er det også mange PokéGyms.

5. Nesoddtangen

Nesoddtangen går for å være en av de beste Pokémon-plassene i Norge. Alle vil ha et glimt av Dragonite, Snorelax og Lapras, og her er det gode odds for å fange alle tre. Nesoddtangen ligger på Nesodden, en kort båttur fra Aker Brygge.

Om Pokémon GO

Pokémon Go er et spill med såkalt forsterket virkelighet (augmented reality) som har forflyttet videospillet Pokémon og dets karakterer ut i virkeligheten.

Med hjelp av samme teknologi som Google Maps bruker, går spillet ut på å fange Pokémon som vises på virkelige plasser via mobilen.

Spillet er utviklet av Niantic Labs og ble lansert av Nintento 6. juli 2016.

Pokémon GO, som er utviklet for Android og iPhone, ble raskt et av historiens mest suksessfulle mobilspill.

Steder å fange Pokémon
Skulpturpark i Frognerparken med over 200 skulpturer laget av Gustav Vigeland (1869–1943), deriblant kjente statuer som Sinnataggen , Monolitten… Read more
Vigelandsparken
Tvers gjennom Oslo, fra Maridalsvannet til Oslofjorden, renner Akerselva – et yndet rekreasjonsområde med en levende historie. Elven er… Read more
Akerselva
Tjuvholmen er et av Oslos nyeste nabolag. Et tjuetalls arkitekter og arkitektfirma har tegnet bygg til området, og slik har det blitt et amalgam av… Read more
Tjuvholmen
Norges kongelige residens, oppført av arkitekt Hans Ditlev Linstow 1824-48 ved enden av Karl Johans gate under kong Carl Johan. Den pussede… Read more
Det kongelige slott
Oslofjorden
Nesoddtangen
Nesoddtangen ligger på Nesodden, en kort båttur fra Aker Brygge.
Nesoddtangen
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Se våre beste tilbud

  Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

  Tilbake til toppen

  Your Recently Viewed Pages