Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Children kayaking at Hidra
Hidra.
Photo: Adam Read/Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Opplev naturen på Sørlandet

Sørlandet kan tilby alt fra rolige båtturer i den flotte skjærgården, klatring i Setesdal eller mer actionfylte opplevelser med rafting i elv eller på sjøen.

Fiske

Langs sørlandskysten er det rik tilgang på torsk, sei og makrell og et utall andre arter. Det fins egne ferieboliger for kystfiskere, og du kan dra på egen hånd eller med lokalkjente båtførere. Løser du fiskekort, har landsdelen fiskerike innsjøer og lakseelver til din disposisjon.

Sykling på Sørlandet

Sykkelrute nr. 3 Kristiansand–Hovden egner seg for hele familien. Den tar deg inn i vakker natur, med severdigheter og aktiviteter langs veien. Fra Flekkefjord til Risør går sykkelrute nr. 1 – forbi hvitmalte sørlandsbyer og naturskjønne områder. 

Elverafting på Sørlandet

Vandring på Sørlandet

Kule utendørsaktiviteter for hele familien

Klatreparkene Høyt & Lavt Kristiansand, Hove Klatrepark og Klatreskogen på Evje, turområder og dresin-sykling i Flekkefjord.

Opplev uthavnene på Sørlandet

Den gamle uthavnen Lyngør består av fire øyer samt et stort antall holmer og skjær ytterst i havgapet. Øysamfunnet er et maritimt miljø med smale gater og stier som snor seg mellom hvitmalte hus. Lyngør er bilfritt og passer for alle som ønsker en pause fra hverdagens hektiske liv. 

Øya Merdø liggger rett utenfor Arendal og er tilgjengelig med ferge eller egen båt. På Merdø kan du vandre blant vakre, gamle sørlandshus og besøke Merdøgaard Museum der det er guidede turer hele sommeren. Ta med egen piknikkurv eller besøk øyas sommeråpne kafé. Det er både sand- og rullestein-strender samt campingmuligheter på øya.

I den gamle uthavnen Ny-Hellesund i Søgne rett utenfor Kristiansand ligger Verftet. Det er et gammelt skipsverft som er blitt totalrenovert og nå rommer moderne ferieleiligheter og møtelokaler samt sommerrestaurant. Er du ute etter en overnatting utenom det vanlig, kan en natt i oljetanken som er omgjort til suite i Per Fronths regi anbefales. 

Uthavner på Unescos verdensarvliste?

22 av uthavnene på Sørlandet søkes inn på Unescos verdensarvsliste. Fra før er det kun åtte steder i Norge på denne listen. De aktuelle uthavnene er Kirkehamn og Rasvåg i Flekkefjord, Eikvåg og Loshavn i Farsund, Korshavn, Sælør og Svinør/Åvik i Lyngdal, Kleven i Mandal, Ny-Hellesund i Søgne, Randøya/Kongshavn i Kristiansand, Ulvøysund, Ramsøy, Gamle-Hellesund, Ågerøya og Brekkestø i Lillesand, Hesnesøy i Grimstad, Merdø og Revesand i Arendal og Narestø, Askerøy og Lyngør i Tvedestrand.

Båtturer på Sørlandet

Opplev uthavner som Ny-Hellesund, Merdø eller Lyngør. På Sørlandet er det flere rutebåter som går fra Sørlandsbyene ut til øyer og kystsamfunn. Blindleia er den 20 kilometer lange kyststrekningen mellom Kristiansand og Lillesand som for mange er selve symbolet på den sørlandske skjærgården.

Sørlandskysten i kajakk

Klatring på Sørlandet

Andre utendørsopplevelser

Vinter på Sørlandet

Fjellet og de flotte alpinanleggene er mye nærmere enn de fleste tror. Bare en times kjøring fra Kristiansand finner du ypperlig skiterreng. Etter noen få timers kjøring oppover Setesdal befinner du deg på Hovden, et av landets mest ettertraktede vintersportssteder drøyt 800 meter over havet.

Du finner også alpinanlegg i Sirdal, som ligger en kort kjøretur fra Egersund eller Stavanger. Åseral er det nærmeste vinterstedet hvis du reiser fra Kristiansand – og Brokke ligger på vei mot Hovden. Alle steder tilbyr instruktør og leier ut det du trenger av utstyr.

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad