Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Arendal

Konserter i regi av Arendal Jazzklubb

Overview

Fra september til og med desember byr Arendal Jazzklubb på flere spennende konsertopplevelser.

Her er programmet:

10. oktober kl 20:00

A twist of Cole

Musikk fra jazzens gullalder

Musikken til Nat “King” Cole er en av hjørnestenene i jazzhistorien. Cole var pianisten Oscar Petersons største inspirasjon og plateselskapet Capitol Records´ store stjerne. Med atmosfæren fra 1950- og 60-tallets USA skildres artisten Nat King Coles eventyrlige karrière gjennom musikalske høydepunkter fra romantiske ballader til elegant swing. Det blir en musikalsk à la carte med innslag av korte fortellinger fra Cole’s liv. I bandet sitter et knippe svært erfarne musikere, med blant andre vår egen supergitarist Espen Larsen. Mange vil si at dette er musikk fra jazzens gullalder, med musikk fra «the great american songbook. Svingende, humørfylt og elegant fremført. Dette er cool Cole!

Alf Henrik Henriksen – piano, Børge Tronrud – vokal/sax, Espen Larsen – gitar, Harald Skogli – bass, magnus Eide – trommer.

Konsertsted: Lille Torungen i Arendal Kulturhus

Billetter til A twist of Cole

24. oktober kl 20:00

Moskus

Ung, frisk og original jazz

Med smittende lekenhet, sveiseblind sjangerblanding og obsternasig eksperimentvilje har Moskus blitt en av de viktigste stemmene i den nye generasjonen av norsk jazz. Paul og Carla Bley fremstår som klare inspirasjonskilder og uforutsigbarhet som rettesnor. Med fire plateutgivelser og tre spellemannsnominasjoner har også Moskus for alvor satt sitt preg på den norske og internasjonale jazzscenen. Med fjerdeplata «Mirakler» (2018) sitt komplett originale og sjangerpulveriserende uttrykk, hører man lyden fra en målrettet gruppe med både frisk, morsom og seriøs musikk, som vet hvor den skal. Moskus tar deg med gjennom et spenn av sinnsstemninger gjennom glimrende improvisasjon i et sjangerfritt univers, hvor trioen opererer med en synth- og perkusjonsmettet klangpalett, der lekenheten utspiller seg med fagsikker autoritet.Arendalspublikummet kan glede seg til å høre et band med personlig og modent uttrykk, ungdommelig energi og ubegrenset åpenhet.

Anja Lauvdal – piano, Fredrik Luhr Dietrichson – bass, Hans Hulbækmo – trommer.

Konsertsted: Lille Torungen i Arendal Kulturhus

Billetter til Moskus

 

7. november kl 20:00

Arild Andersen Group

Norsk jazz nye supergruppe

Når Arild Andersen Group entrer scenen i Arendal jazzklubb, vil det for mange musikkelskere generelt og jazzelsker spesielt fortone seg som både jule- , nyttårsaften og 17. mai på en gang. I Arild Andersen Group har Norge fått det som må betegnes som en jazzens supergruppe, bestående av de fremste eksponentene fra for norsk jazz, fra 70-tallet og frem til i dag. I bandet, som Andersen startet etter to festivalopptredener i 2018, finner vi «vidunderbarnet» Marius Neset på saksofon, norsk jazz pianotrollmann og virtuos Helge Lien og Håkon Mjåset Johansen, den kreative og allstedsnærværende trommeslageren og ikke minst Arild Andersen selv, en av norsk jazz virkelig store bautaer og stilskapere. Hver for seg er de verdt et selvsagt konsertbesøk – sammen vil de skape euforisk stemning, på det som fort kan bli en av høstens mest minneverdige kvelder.

Arild Andersen – bass, Helge Lien – piano, Marius Neset – sax, Håkon Mjåset Johansen – trommer.

Konsertsted: Lille Torungen i Arendal Kulturhus

Billetter til Arild Andersen Group

 

14. november kl 20:00

Kristin Asbjørnsen

Med SUNTUO SUSSO & OLAV TORGET

Traces of you

Kristin Asbjørnsen har en av Norges mest særegne og markante stemmer – uavhengig av sjanger. I flere år har hun søkt inspirasjon i den afroamerikanske musikktradisjonen. Som en viktig aktør i bl.a. gruppene Dadafon og Krøyt, samt samarbeid med viktige og ulike aktører som Ladysmith Black Mambazo, og Tord Gustavsen, har Kristin Asbjørnsen utviklet en stor fanskare. Med utgivelsen av albumet «Traces of You» i 2018, markerte hun et steg videre i sin karriere. Sangene åpner nytt terreng i Kristins mangefasetterte univers. Med sterk meloditeft og poetisk lyrikk, veves gitarer, vestafrikansk kora og stemmer sammen i et særdeles vakkert og meditativt lydlandskap. Musikken bærer avtrykk fra vestafrikansk musikk, vuggesanger og kontemplativ, nordisk jazz. Musikk for en mørk høstkveld!

I samarbeid med Sørnorsk jazzsenter

Kristin Asbjørnsen – vokal, Suntou Susso – kora/vokal, Olav Torget – gitar/vokal.

Konsertsted: Lille Torungen

Billetter til Kristin Asbjørnsen

 

5. desember kl 20:00

Under The Surface

Sjelfult og utfordrende

Arendal jazzklubb har tidligere hatt besøk av nederlandske jazzmusikere med stor suksess og publikumsbegeistring, da Yuri Honing quartet gjestet Lille Torungen. Nå gjester et nytt og spennende band Arendal – Under the Surface (UtS). Dette er et band bestående av tre generasjoner nederlandske jazzstjerner. Lengst erfaring har trommeslager Joost Lijbaart, som også besøkte klubben med Honings kvartet for tre år siden. Sammen med en av Nederlands fineste gitarister og en av landets mest lovende jazzvokalister, utgjør de trioen Under the Surface. Trioen er kjent for sin melodiske musikk, med sterke filmiske og atmosfæriske innslag i møte med improvisjasjonens lekenhet. Sterke referanser som blir nevnt er blant annet Susanne Abbuehl, Simin Tander og Sidsel Endresen. Med andre ord er det duket for en vakker kveld på jazzscenen i Lille Torungen, når vi går inn i årets mørkeste måned.

Sanne Rambags – vokal, Bram Stadhouders – gitar, Joost Lijbaart – trommer.

Konsertsted: Lille Torungen i Arendal Kulturhus

Billetter til Under The Surface

 

21. desember kl 20:00

Arendal Big Band

Julejazz i storbanddrakt

Arendal Big Band og musikalsk leder Audun Dertz sørger for at det også i år blir deilig stobandsjazz i førjulsstria. Arendal Big Band har i løpet av årene utviklet seg til å bli et særdeles velspillende storband med et allsidig repertoar, etter å ha jobbet med stoff av flere av polulærmusikkens største stjerne, som Elvis Presley, Bruce Springsteen og Pink Floyd, for å nevne noen. Kom i julestemning når musikerne serverer en variert musikalsk meny med julerock, juleswing, julesoul, juleballader m.m., alt sammen i flott storbandinnpakning. Tradisjonen tro skal man ikke se bort fra at det også i år dukker opp låter som «Santa Baby», «Let it snow», «White Christmas» og «I’ll be home for Christmas», blant mye mer. Storsalen ryddes og det settes ut bord og stoler i kafe oppsett.

Arendal Big Band under ledelse av Audun Dertz.

Konsertsted: Store Torungen i Arendal Kulturhus

Billetter til julejazz med Arendal Big Band

 

 

  • Last Updated: 07.10.2019
  • Source: Arendal Turistkontor
Dates

to. 14. november 2019 20:00

to. 5. desember 2019 20:00

lø. 21. desember 2019 20:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Konserter i regi av Arendal Jazzklubb
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad