Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Arendal

Kulturkveld på KUBEN i Arendal

Overview

KUBEN har gleden av å invitere til en rekke spennende kulturkvelder på KUBEN i 2018.

Siste onsdag i måneden, fra kl. 19.00, kommer det foredragsholdere og forteller om ulike temaer.

Vi håper kulturkveldene kan være en kulturell møteplass der interessante emner blir snakket om og diskutert. 

Åpent for alle, gratis inngang.  Det selges kaffe og lefser.

NB! Vi minner om at utstillingene og lesesalen er åpne til kl 19 på disse onsdagene. Vanlig inngangsbillett for å besøke utstillingene (90 kr for voksne).

PROGRAM:

28.02: Der moderniteten kom i land
Tidligere direktør for Lindesnes fyrmuseum, Jo van der Eynden, kåserer om framveksten av de sørlandske uthavnene. Etter kåseriet viser Jan Robert Jore sin film «De sørlandske uthavner».
Uthavnene, med Merdø som Arendals perle, er blant Sørlandets viktigste kulturmiljøer med sine tettbygde trehusmiljøer med hus så å si på bryggekanten, sitt spesielle kulturlandskap og sine minner etter flere hundre år med havnevirksomhet, losing og handel.
 

14.03: Joseph Stockinger og idretten i Aust-Agder
Boka om Aust-Agders idrettshistorie kommer i 2018. Forfatter av boka, Nils Martinius Justvik, foredrar om Joseph Stockinger og det bildet som til nå har blitt tegnet av stifteren av Arendals Turnforening.

25.04: Jernbanen og moderniseringen av Norge
Johan Anton Wikander holder foredrag om moderniseringen av Norge rundt 1850, byggingen av den første jernbanestrekningen, og den kjente jernbaneingeniøren Robert Stephensons samtidige skildringer av Arendal og leia langs kysten vår.

30.05: Haugianerne og Norge
En ny antologi drøfter haugianernes påvirkning på det norske samfunnet, sosialt, politisk, økonomisk og kulturelt. Professor i historie ved UIA, Bjørg Seland, snakker om organisering og samhandling i Haugebevegelsen.

29.08: Arendal på 1700-tallet 
Arendal var en liten by i norsk målestokk hele 1700-tallet. Hva vet vi befolkningen, hvordan byen ble styrt og forholdet mellom byen og landsognene rundt byen? Forfatter av 2. bind om Arendal bys- og regions historie, Håkon Haugland, vil belyse disse spørsmålene.

 

  • Last Updated: 05.07.2018
  • Source: Arendal Turistkontor
Dates

ons 29. august 2018 19:00

See All
Kulturkveld på KUBEN i Arendal
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad