Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Arendal

Omvisning i utstillingen Slavegjort på KUBEN

Overview

Bli med på omvisning i utstillingen Slavegjort. Utstillingen handler om den dansk-norske deltakelsen i slavehandelen på 1700-tallet, slaveskipet Fredenborgs siste reise, og det moderne slaveriet som fortsatt eksisterer i dag.

Slavegjort er en tredelt utstilling i KUBEN, Arendal som har slaveri som overordnet tema. Utstillingen kombinerer den dramatiske historien om slaveskipet Fredensborg's siste reise i trekantfart, med FNs bærekraftsmål for 2030.

Fortellingen om Fredensborg er for Arendals del både lokalhistorie og verdenshistorie. Skipet forliste utenfor Tromøy i 1768, og vraket ble funnet i 1974. Fredensborg anses å være verdens best dokumenterte slaveskip gjenfunnet som vrak. I utstillingen vises mange av gjenstander som ble funnet ved utgravningen av vraket. Det er også laget en film om f unnet av vraket, og arbeidet dykkerne gjorde som vises i utstillingen.

Den siste delen av utstillingen handler om det moderne slaveriet. «Våre slaver» tar blant annet for seg ulike former for slaveri slik det opptrer i dag, og hvilke faktorer det er som gjør at mennesker i enkelte land er ekstra utsatt for å ende opp under slaveliknende forhold.

Hver dag (unntatt mandag) kl 13.00 fra 1. juli til 19. august 2018 kan du bli med på omvisning i utstillingen. Omvisningen er inkludert i inngangsbilletten.

  • Last Updated: 05.07.2018
  • Source: Arendal Turistkontor
Dates

fre 17. august 2018 13:00 14:00

lør 18. august 2018 13:00 14:00

søn 19. august 2018 13:00 14:00

See All
Omvisning i utstillingen Slavegjort på KUBEN
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad