Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Arendal

Arendal bibliotek

  • Torvet, Arendal, Arendal
  • +47 37013913
  •  /  km From You
Overview

Arendal bibliotek tilbyr gratis lån/bruk av bøker, lydbøker, tidsskrifter, aviser, musikkinnspillinger, CD-rom, videoer, DVD, samt datamaskiner.

Arendal bibliotek skal betjene alle kommunens ca 44 000 innbyggere med gratis bibliotek- og informasjonstjenester. Biblioteket gir tilbud om lån/bruk av bøker, lydbøker, tidsskrifter, aviser, musikkinnspillinger, CD-rom, videoer, DVD, datamaskiner (for internett, tekstbehandling og søk i database), mikrofilmmaskin, samt kopieringsmaskin.

Det er totalt ca 200 000 medier (bøker, lydbøker, videoer osv.) til utlån, blant annet 3000 filmer, 2500 lydbøker og 4500 cd-er. Hvert år er det ca 280 000 utlån, herav ca 50 000 videoer. Biblioteket besøkes av om lag 300 000 hvert år. P.t. er det 14 PC'er for publikum: 11 med tilgang til internett, 1 for tekstbehandling, 2 for søk i database - disse blir utlånt ca 25 000 ganger pr år. Det er om lag 120 arrangementer pr år i bygget, og det er samarbeid med alle andre norske bibliotek om innlån av bøker. Låner inn ca 1 400 bøker pr år (gratis) til brukere fra andre norske/utenlandske bibliotek.

Bibliotekbyggets plassering og arkitektur
Bygget er sentralt plassert ved byens torg. Arkitektonisk er det tilpasset bygningsmassen i området. Innendørs er biblioteket et åpent og dramatisk rom. Arendal er en gammel sjøfartsby. "Skipet" er derfor arkitektens estetiske idé, og dette gjenspeiles i den meget spesielle takkonstruksjonen. "Skipsdekket" utgjøres av en mezzanin som både gir skjermede leseplasser for tidsskrift- og avislesere samtidig som det danner tak i barnas eventyrhule. Her på "skipsdekket" er det også kaffe- og leskedrikkautomat i egen, spesialstøpt nisje, så alt ligger til rette for en avstressende og interessant stund.


Hver onsdag fra kl 11-15 er det bokkafé i biblioteket. Her er det hjemmelaget bakverk som rundstykker, kringle, sveler, hjemmelaget knekkebrød, ulike kaker, boller og liknende. Kaféen befinner seg i andre etasje og har fin utsikt mot Torvet.


  • Last Updated:
  • Source: Arendal Turistkontor

Opening hours

All Year
fre 10:00–15:00
man tirs ons tors 10:00–17:00
lør 11:00–14:00
See All
Green Travel
The Arendal bibliotek has obtained certification for their environmental efforts by:
Environmental certification of private and public enterprises, also tourism.
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad