Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Southern Norway Arendal

Arendal bibliotek

  • Torvet, Arendal, Arendal
  • +47 37013913
  •  /  km From You
Overview

Arendal bibliotek tilbyr gratis lån/bruk av bøker, lydbøker, tidsskrifter, aviser, musikkinnspillinger, CD-rom, videoer, DVD, samt datamaskiner.

Arendal bibliotek skal betjene alle kommunens ca 44 000 innbyggere med gratis bibliotek- og informasjonstjenester. Biblioteket gir tilbud om lån/bruk av bøker, lydbøker, tidsskrifter, aviser, musikkinnspillinger, CD-rom, videoer, DVD, datamaskiner (for internett, tekstbehandling og søk i database), mikrofilmmaskin, samt kopieringsmaskin.

Det er totalt ca 200 000 medier (bøker, lydbøker, videoer osv.) til utlån, blant annet 3000 filmer, 2500 lydbøker og 4500 cd-er. Hvert år er det ca 280 000 utlån, herav ca 50 000 videoer. Biblioteket besøkes av om lag 300 000 hvert år. P.t. er det 14 PC'er for publikum: 11 med tilgang til internett, 1 for tekstbehandling, 2 for søk i database - disse blir utlånt ca 25 000 ganger pr år. Det er om lag 120 arrangementer pr år i bygget, og det er samarbeid med alle andre norske bibliotek om innlån av bøker. Låner inn ca 1 400 bøker pr år (gratis) til brukere fra andre norske/utenlandske bibliotek.

Bibliotekbyggets plassering og arkitektur
Bygget er sentralt plassert ved byens torg. Arkitektonisk er det tilpasset bygningsmassen i området. Innendørs er biblioteket et åpent og dramatisk rom. Arendal er en gammel sjøfartsby. "Skipet" er derfor arkitektens estetiske idé, og dette gjenspeiles i den meget spesielle takkonstruksjonen. "Skipsdekket" utgjøres av en mezzanin som både gir skjermede leseplasser for tidsskrift- og avislesere samtidig som det danner tak i barnas eventyrhule. Her på "skipsdekket" er det også kaffe- og leskedrikkautomat i egen, spesialstøpt nisje, så alt ligger til rette for en avstressende og interessant stund.


Hver onsdag fra kl 11-15 er det bokkafé i biblioteket. Her er det hjemmelaget bakverk som rundstykker, kringle, sveler, hjemmelaget knekkebrød, ulike kaker, boller og liknende. Kaféen befinner seg i andre etasje og har fin utsikt mot Torvet.


  • Last Updated:
  • Source: Arendal Turistkontor

Opening hours

All Year
fre 10:00–15:00
man tirs ons tors 10:00–17:00
lør 11:00–14:00
See All
Green Travel
The Arendal bibliotek has obtained certification for their environmental efforts by:
Environmental certification of private and public enterprises, also tourism.
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad