Skip to main content
Unknown Component
civid: 58583c581accfc94f4effe6c
name: plugins_common_social_share (widget)

Arendal

Aust-Agder Turistforening

På merkede løyper man kan vandre sammenhengende fra Dølemo i Åmli til Bjåen i Bykle. Her finner man vilt og vakkert høyfjell i nord, et midt- og sørparti med en blanding av skogkledde og nakne heier opp i 1000-1100 meters høyde, og de lavere og litt frodigere heiene.

Aust-Agder Turistforening (AAT) har sitt løype- og hyttenett i Austheiene. AAT har ca. 3900 medlemmer, 12 hytter, og merkede løyper man kan følge sammenhengende fra Dølemo i Åmli til Bjåen i Bykle. I dette fjellområdet er det et variert terreng: Vilt og vakkert høyfjell i nord, et midt- og sørparti med en blanding av skogkledde og nakne heier opp i 1000-1100 meters høyde, og de lavere og litt frodigere heiene.

De senere år har Aust-Agder turistforening satset mer på hytter ved kysten. Disse kaller vi for kystledhytter. I Aust-Agder driver vi Store og Lille Torungen Fyrstasjon som turisthytte sammen med Torungens Venner. Fra 2011 har Betjentboligen på Lyngør fyr vært turistforeningshytte og fra 2015 også Forpakterboligen på Furøya i Tvedestrandsfjorden.

Foruten et aktivt arbeid med alle hytter og løypenettet, har AAT en rekke faste aktiviteter i forskjellige turlag og turgrupper.

Velkommen inn på kontoret på Langbryggen!

Last updated: 12/19/2023

Source: Arendal Turistkontor

Aust-Agder Turistforening

Sider du nylig har besøkt