Skip to main content
Unknown Component
civid: 58583c581accfc94f4effe6c
name: plugins_common_social_share (widget)

Arendal

Byvandring på Tyholmen

Det er mulig å bestille byvandring med guide for grupper. Her vandres det i trange brosteinsbelagte smug mellom gamle trehus fra seilskutetida, godt bevart gjennom århundrene.

Bli med på en historisk rundtur i og rundt husene på Tyholmen, Arendals gamle bydel. Her finnes en unik samling hus som har fått stå omtrent slik de stod i seilskutenes storhetstid. 

For mer informasjon og bestilling av byvandring med guide ta kontakt med
Arendal Turistkontor
Tlf +47 37 00 55 44
turistkontoret@arendal.com

OBS! Bestilling av guidet byvandring må gjøres i god tid før ønsket dato, slik at vi kan finne en ledig guide til oppdraget.

Hvis man vil gå på egen hånd, finnes det et praktisk lite kart med beskrivelser av husene man kommer forbi på veien. Kartet er gratis og ligger i brosjyrehyllene i foajen på Arendal Kultur- og Rådhus ved Servicesenteret.

Vil du lese mer om Tyholmen? Sjekk Tyholmen - Arendals gamle bydel.

Hvis de har åpent, kan man etter endt byvandring henge på et besøk på bymuseet "Klöckers Hus", der man kan få et innblikk i hvordan en velstående borgerfamilie levde i Arendal på 1800-tallet. Her finner du også verdens største flaskeskutesamling laget av en mann alene. (Guiness Book of Records). Adresse: Nedre Tyholmsvei 4.

Hvis det ikke er opptatt, er det også mulig å ta turen innom Arendal gamle rådhus, Norges høyeste trebygning fra empiretiden. Bygget i årene 1812-1815. Dette må dog bestilles i forkant.

Pris 2024:

En guidet byvandring for grupper opp til 25 personer koster 1950 NOK for 1,5 time eller hvis man vil kombinere byvandringen med et besøk på Arendal gamle rådhus (hvis ledig) koster det 2600 NOK for 2 timer.

Last updated: 04/10/2024

Source: Arendal Turistkontor

Byvandring på Tyholmen

Sider du nylig har besøkt