Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Southern Norway Arendal Åmli

Elvarheim Museum

  • Åmli Kommune, Gata 5, Åmli
  • +47 37081406
  •  /  km From You
Overview

Museet har fokus på livet i og med naturen. Her finnes en samling av utstoppede dyr, fangstredskaper og over 200 kniver. Lær om bjørn og bever.

Elvarheim museum ligger ved den gamle steinbrua i Åmli sentrum, i det vakre samfunnshuset fra 1925, ved turstien opp til Trogfjell og nær badeplass. Museet har fokus på livet i og med naturen, og er bygd opp rundt fangstmannen Aslak Harstveits samling av utstoppede dyr, fangstredskaper og over 200 kniver. Du finner også et bjørnerom der du kan lære om bjørnejakt for hundre år siden, og i utstillingen "det vesle folket" møter du beveren både over og under vann. Her kan du krype inn i montrene, klappe dyrene, lukte på bevergjel, se film om bever og lære om hvorfor beveren nesten ble utryddet og hvordan den kom tilbake.
Museet er åpent fra første helg i juni til slutten av august mellom kl. 11 og 16 tirsdag til søndag, og søndagsåpent i september. Besøk utenom åpningstid etter avtale med kulturavdelingen i Åmli kommune.  

Årets sommarutstilling handlar om bærplukking, frå den gong det blei sendt store mengder blåbær frå Agder til England og det blei sett opp eigne bærtog frå Arendal til Åmli. Aktivitetar og konkurransar for barn. Flotte turområde og badeplass nær museet.


  • Last Updated:
  • Source: Arendal Turistkontor
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad