Skip to main content
Unknown Component
civid: 58583c581accfc94f4effe6c
name: plugins_common_social_share (widget)

Arendal

TripAdvisor rating of 4.5

3

Eydehavn Museet

Eydehavn Museet ligger i Nesbyen på Eydehavn og er et industri- og arbeidermuseum. Museets utstillinger rommer mange spennende temaer knyttet til stedet.

Eydehavn Museet er et industri- og arbeidermuseum på Eydehavn i Arendal kommune.

Museets utstillinger rommer mange temaer knyttet til industristedet og samfunnet her. De to hjørnesteinsbedriftene Arendal Smelteverk og Nitriden har en sentral plass. Museet har også en arbeiderleilighet fra 1920-årene. Utstillingen «Marens minner» viser hverdagsliv og feiring av høytider på gården Helle ved Neskilen fra tiden rundt 1900. Historien blir fortalt gjennom tekster, bilder og gjenstander. De øvrige lokalene inneholder Sam Eyde-rommet som benyttes til møterom, fagbevegelsens rom med bl.a. fagforeningsfaner.

Nesbyen på Eydehavn er i dag et antikvarisk spesialområde, og museet ligger i en av de 12 murgårdene som ble oppført som arbeider- og funksjonærboliger da Det Norske Nitridaktieselskap (Nitriden) etablerte seg her i 1913.

Døgnåpen utendørs utstilling
Hvis du vil være i aktivitet, har vi en utendørs utstilling plassert i Eydehavns gater. Utstillingen er basert på gatenavn med personnavn. I løpet av 3 km får du et innblikk i Eydehavns historie gjennom disse personene.

Kart til rundturen på Eydehavn ligger i en grønn postkasse på utsiden av museet. (Kartet er i format litt større enn et CD-cover.) Utenfor museet er det også et stort kart som viser hvor løypa går. Det er viktig at folk kan gå turen akkurat når det passer dem selv. De er ikke avhengige av at museet er åpent. Løypa har 13 plakater.

På Eydehavn er det mange gater som er oppkalt etter personer. Det er litt uvanlig i dag. Derfor ville vi finne ut av hvem som skjulte seg bak navnene. Mange kjenner ikke personene bak gatenavnene lenger. Informasjonsplakatene inneholder derfor tekst og bilde om den enkelte person og et tema knyttet til denne personen. Du finner mer om utstillingen/rundturen her.

Åpningstider:

Tirsdag  kl. 11-15

Onsdag kl. 11-15

Lørdag  kl. 11-13


Ellers etter avtale.

Salg av bøker og hefter.

Veibeskrivelse:
Riksvei 410 mot Eydehavn. Ta Nesveien mot Eydehavn, parkering på Torvet foran Coop extra. Buss: Linje 101 fra Arendal sentrum mot Eydehavn.

Last updated: 02/13/2024

Source: Arendal Turistkontor

Eydehavn Museet

Sider du nylig har besøkt