Skip to main content
Unknown Component
civid: 58583c581accfc94f4effe6c
name: plugins_common_social_share (widget)

Tvedestrand

TripAdvisor rating of 4

47

Furøya i Tvedestrand

Furøya er en flott øy i Tvedestrandsfjorden, tilgjengelig med ferge og egen båt. Kystkulturuka holder konsert på øya hvert år.

Velkommen til Furøya - Tvedestrands mest attraktive friområde! 

Furøya ligger i  Tvedestrandsfjorden, tilgjengelig med ferge og egen båt. Øya har egen sommerrestuarant og Kystkulturuka holder konsert på øya hvert år.

Opplevelser og deilig mat

Legg til med båt, gå i land og opplev Tvedestrands best tilrettelagte og mest attraktive friområde. Nyt naturen, været eller la deg friste av restaurantens meny.

På Furøya finner du store friområder, vakre hager og hus fra 1700-tallet,  benker og toaletter.  I det idylliske historiske hovedhuset på Furøya finner du Furøya restaurant. Det er Vertshuset som driver sommerrestauranten som åpner i mai. 

Det er tilrettelagte badeplasser tre steder på Furøya: Ved gjestebryggene ved hovedhusene, Gjertrudsund og Kuodden.

I tillegg er det badeplass på Furuholmen.

Kystkulturuka holder konsert på øya hvert sommer, og gir deg magiske opplevelser. Konsertene benytter en friluftsscene midt i det spennende hageanlegget like ved de gamle bygningene.

Overnatting

Furøya har mange båt- og teltplasser rundt hele øya.  Her kan du også leie et hyggelig sommerhus – midt mellom vakre, gamle bygninger.

Fra Den Norske Turistforening kan du leie hele Forpakterboligen, eller rom /etasjer i  det flotte Gjestehuset. Booking gjør du her: aat.dnt.no/forhndsbestilling-hytter

Hvordan kommer du dit?

Furøya ligger i Tvedestrandsfjorden, like sør-sørvest for Sagesund og Grønland. Båtfolk kan legge  til ved et av de mange ankerplassene eller ved noen av strendene. 

Har du ikke båt kan du ta Badebåten fra Tvedestrand havn som går hver time i hele juli (link) 

.. eller  låne Furøyabåten fra Sagesund  Marine (link  www.fjordsenteret.com/kiosk/ ) 

Furøya er eid av Staten, og Tvedestrand kommune tar seg av skjøtsel av øya/øyene. Hele Furøya og Hestøya med samtlige bygninger ble i 2002 fredet med hjemmel i lov om kulturminner, §§ 15 og 19.

Se øyas egen nettside for mer praktisk informasjon www.furoya.no

Last updated: 03/26/2024

Source: Arendal Turistkontor

Furøya i Tvedestrand

Sider du nylig har besøkt