VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Southern Norway Agder ARENDAL

KUBEN Aust-Agder museum og arkiv

  • Parkveien 16, Arendal
  • +47 37017900
  •  /  km From You
Overview

På KUBEN i Arendal kan du oppleve Aust-Agders rike historie gjennom spennende utstillinger.

På grunn av Corona viruset holder KUBEN stengt inntil videre. De skriver slik: Når dere ikke kan komme til oss, vil vi gjerne komme til dere via våre digitale kanaler. Sjekk ut alt vi har å by på. Her kan du fort slå i hjel noen timer :)

KUBEN er en del av Aust-Agder museum og arkiv, og holder til i landets mest moderne museum og arkivbygg på Langsæ i Arendal.  
KUBEN er en kulturhistorisk institusjon og her vil du blant annet finne utstillinger med fokus på Arendal og Aust-Agders historie.

Barndom (permanent utstilling)
Utstillingen er laget for barn, og handler om barndom på 1900-tallet. Reis med tidsmaskinen og prøv å melke kua, heise seil, synge i hoppetauet eller kle deg ut!

Krakket i Arendal 1886 (permanent)
Krakket i 1886 rammet Arendal som lyn fra klar himmel, og ble en katastrofe for både byen og distriktet rundt. I ettertid skulle det ikke snakkes om dette i den tidligere så rike byen.

Arne Vinje Gunnerud Skulptur (permanent)
Utstillingen "Arne Vinje Gunnerud Skulptur" er en fantastisk flott skulptursamling etter billedhugger og arendalskunster Arne Vinje Gunnerud.

Slavegjort 
Slavegjort er en tredelt utstilling som har slaveri som overordnet tema. Fortellingen om Fredensborg er for Arendals del både lokalhistorie og verdenshistorie. Skipet forliste utenfor Tromøy i 1768, og vraket ble funnet i 1974. Fredensborg anses å være verdens best dokumenterte slaveskip gjenfunnet som vrak. I utstillingen vises mange av gjenstander som ble funnet ved utgravningen av vraket. Den siste delen av utstillingen handler om det moderne slaveriet. «Våre slaver» tar blant annet for seg ulike former for slaveri slik det opptrer i dag.

Hver dag (unntatt mandag) kl 13.00 fra 1. juli til 19. august 2018 kan du bli med på omvisning i utstillingen. Omvisningen er inkludert i inngangsbilletten.

Den sorte kube - Mitt maleri
KUBENs rikholdige samling av gjenstander inneholder, blant mye annet, mange malerier. Blant disse er det stor variasjon i teknikk, alder og motiv. I denne utstillingen har ansatte ved KUBEN fått velge seg det maleriet som hver enkelt aller helst ønsker å se utstilt. Begrunnelsene for valgene er like forskjellige som kuratorene. Kanskje finner du også en favoritt her inne?

Sjømannsminner (står til våren 2019)
Utstillingen viser noen eksempler på minner fra livet til sjøs på 1900-tallet, da skipet hovedsakelig var en mannsverden og de som var om bord var lenge borte hjemmefra.

Åpent magasin – smakebiter fra samlingene (permanent men med skiftende utstillingsobjekter etter tema)
Vi har denne gangen hentet frem over 100 stoler og andre sittemøbler fra samlingene våre, slik at alle kan få sett dem. Svært mange av stolene i denne utstillingen er lokalt produsert, med inspirasjon fra europeiske stilarter. Bli med på en vandring gjennom stilhistorien fra 1600-tallet og frem til i dag.

Avtrykk – Fra middelalderbrev til digital mørketid? (permanent)
Opplev noen av fortidens avtrykk fra Aust-Agder og historiene de forteller. Du vil også få et innblikk i hvordan vi skaper og tar vare på våre digitale avtrykk i dag.

Kafé
KUBEN har en enkel kafe hvor du kan få en kopp kaffe, en lefse eller en sjokolade. I helgene selger vi også nystekte vafler.

Lesesal
KUBEN oppbevarer rundt 8 500 hyllemeter med arkiv og 50 000 bøker. På lesesalen får du tilgang til arkivene og bøkene KUBEN oppbevarer. Lesesalen er åpen for alle, og har gratis trådløst nett.

Merdøgaard
Merdø i skjærgården utenfor Arendal er vel verdt et besøk. Her finner du Merdøgaard, en liten kystgård med skipperhus fra 1736. Omvisning hver hele time fra kl 12-16 i skolens sommerferie.  På museumsområdet er det også en badestrand og en liten kafe.

Adkomst Merdøgaard: I sommersesongen kan man reise til Merdø med rutebåt fra Pollen (Tyholmen) i Arendal.

KUBEN
Voksen: 90 kroner 
Student: 45 kroner 
Barn t.o.m 16: gratis

Omvisning
Grupper i åpningstid (tirs-fred, min 10 pers): 90,- kr pr pers
Utenom åpningstid hverdager og i helger: 1700,- kr (inntil 20 pers).
NB! Omvisninger må avtales på forhånd.

Merdøgård
Voksne: Kr. 90,-
Studenter: kr. 45,- 
Barn 0-15 år: gratis

Årskort: 300 kr.
Hvis du besøker et eller flere av våre museer i løpet av et år, bør du vurdere å kjøpe årskort. Dette gir deg gratis inngang på alle museene som er tilknyttet Aust-Agder museum og arkiv.

Hvordan komme seg til KUBEN?
Det går nå buss til KUBEN. Busstoppet du bruker heter Museet. Linjene 110, 113 og 150 kjører fra Arendal bussterminal til KUBEN.
Busstoppet ligger langs hagen til gamle Langsæ gård.
Returbusser til byen er linje 112 og 150.
Ruteinfo finner du på www.akt.no

Eller du kan komme i egen bil. Det finnes gratis parkeringsplasser foran bygget.


  • Last Updated:
  • Source: Arendal Turistkontor

Opening hours

2. jan. 2020 – 31. des. 2020
ti. on. to. fr. 9:00–15:00
lø. sø. 12:00–16:00
1. juli 2020 – 31. juli 2020
ti. on. to. fr. 9:00–16:00
lø. sø. 12:00–16:00
See All
Green Travel
The KUBEN Aust-Agder museum og arkiv has obtained certification for their environmental efforts by:
Environmental certification of private and public enterprises, also tourism.
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages