Skip to main content
Unknown Component
civid: 58583c581accfc94f4effe6c
name: plugins_common_social_share (widget)
Arendal

Merdø

Besøk idylliske Merdø, se velstelte gamle sørlandshus og gå langs smale stier opp til loshytta med kompassrosa fra 1654 risset i fjellet, ta en dukkert på en av sandstrendene eller spasér på rullesteinsstranden på utsiden av øya, og se fyrtårnene.

På bilfrie Merdø utenfor Arendal er det vakre gamle sørlandshus og små stier som fører deg fra Merdøgaard skjærgårdsmuseumog museumsstranden, videre til badestranden på vestsiden av øya, og til rullesteinsstranden på utsiden av øya. Øyas sandstrender hører til de fineste i regionen og er meget barnevennlige, da de er langgrunne.

Ta gjerne med deg en piknikkurv eller kjøp mat på den sommeråpne Merdø Kro, og nyt en dag i vakre og rolige omgivelser - like utenfor Arendal sentrum.  

Merdø sin historie er preget av å være uthavn for arendalsdistriktet i sjøfartstiden, det hele begynte på 1300-tallet og skipstrafikken var stor frem til slutten av 1800-tallet. Øya var godt bebodd og hadde vertshus, tollstasjon, skipsverft, losstasjon og butikk en periode.

Gravrøyser fra jernalderen finnes to steder på øya.

Hvordan komme til Merdø?
Ta egen båt eller ferge ut til øya Merdø, like utenfor Hisøy og Tromøy. Det går ferger flere ganger om dagen hver dag i høysesongen.

NB! Husk at returbillett kun er gyldig på den samme fergen du brukte på vei ut til Merdø.

For rutetider: Rutetider til og fra Merdø med MF Merdø eller MF Trau. (Trau begynner å kjøre i helger fra 18.mai 2024)

Kilde: Arendal Turistkontor

0

Merdø

Sider du nylig har besøkt