Skip to main content
Unknown Component
civid: 58583c581accfc94f4effe6c
name: plugins_common_social_share (widget)

Arendal

Pollen i Arendal

Tenk å sitte der, midt i byen, hele sommeren gjennom. Finne deg en plass når solen så vidt begynner å varme opp benkene innerst i Pollen.

Pollen er perlen i Arendal. I Pollen ligger restaurantene og caféene med sin uteservering tett i tett rundt hele havnebassenget. Så som København har sitt Nyhavn, har Arendal sin Pollen. Her kan du spise ferske rundstykker og mild ost til frokost mens du ser bladene bli store og grønne på trærne. Nikke til fremmede på nabobenken og nyte disse første virkelige sommerdagene der du kan gå uten jakke fra morgenen av.

Kanskje rusle en liten tur, forbi et par benker, og sette seg ned igjen med en is mens du ser hvordan flere og flere finner veien til en liten hvilestund ved vannet. Små og store båter er innom for et kort eller lengre opphold langs bryggekanten. Kanskje skal de bare vise seg frem, kanskje skal de en liten tur i land for å kjøpe fiskekaker på Fiskebrygga og noen av de berømte "munkene" fra Strand Kafé. Kanskje skal de på jobb. Alle med båt legger gjerne til her på dagtid. Du er midt i byen med gåavstand til alt, og gratis er det attpåtil.

Så kommer det boder opp ved siden av Pollen der Internasjonalt Marked tilbyr lunsj fra alle verdenskanter til dem som lar seg friste av spennende dufter og smilende vertskap. Etter å ha smakt på mat fra Afrika og Mexico og litt fra Vietnam også, kjenner du tørsten begynner å gjøre seg gjeldende. Så går du kanskje innover Tyholmen, finner deg et lite bord i ettermiddagssolen og bestiller noe kaldt og godt. Lukker øynene, kjenner den friske sjøluften og lytter til den gode stemningen som formelig stråler fra mennesker, bygninger og den varme asfalten.

Så åpner du øynene og studerer de fredelige ansiktene til turistene som er tilbake fra båtturen sin rundt elva før de forsvinner i grupper inn i butikker, restauranter eller tilbake til sine hotellrom. Solen har stått på hele dagen, og det er på tide å trekke inn i skyggen.

Middag kan nytes med utsikt til hjertet av Arendal, både utendørs og innendørs. Og mens du tar små biter av desserten og trekker dype åndedrag, gjør du deg klar til en kveld litt utenom det vanlige. Jazz og blues og annen god musikk fyller byen når juli nærmer seg slutten, og arrangementene er mange og store under Canal Street. Få med deg venner på stemningsfulle konserter, og kjenn hvordan byens hjerte for alvor pumper blod i alle kroker.

Og er du der helt til seilerne inntar byen i august, vil du nok kunne si med hånden på hjertet at du kjenner Arendal, du forstår Pollen. Så kan du reise deg fra stolen litt ute i de små nattetimer og vandre fornøyd hjem. Høsten kan komme etter hvert, sommeren har du i behold. Det er bare å lene seg litt tilbake, trekke pusten dypt, og smile det gode smilet. Det er litt Pollen i oss alle.

Se en oversikt over spisesteder i Pollen og Arendal.

Last updated: 04/10/2024

Source: Arendal Turistkontor

Pollen i Arendal

Sider du nylig har besøkt