Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Arendal Åmli

Skiløyper i Åmli sentrum

  •  /  km From You
Overview

Åmli sentrum er utgangspunktet for flere løyper. Det er en kort løype på 2 km for de minste, samt en lengre flott løype på 11 km opp mot Tveitheia.

I sentrum av Åmli kjøres det opp skiløyper når det er snø nok til å preparere løypene. Rundt skolen er det lysløype på nesten 2 km lengde. Løypa er småkupert og fin til ulike aktiviteter, enten det er rolig skigåing eller trening. På skoleområdet er det parkeringsplasser.

Skolen er også utgangspunktet for skiløypen som går mot Tveit og videre over Tveitheia tilbake til skolen. Flott rundløype på ca 11 km i nydelig terreng. Første halvdelen er barnevennlig med bare små stigninger og greie utforkjøringer. Siste halvdelen over Tveitheia er mer krevende. En god del stigning den første kilometeren før en kommer opp i småkupert heiterreng. Siste delen er en del utforkjøringer som kan være krevende, men også utfordrende. Oppe på Tveitheia går løypa like forbi Bjønnehiet. Det er en koselig tømmerhytte som står åpen hele året. Her er peis og tørr ved dersom en vil kose seg innendørs.

Den fineste delen av hele dette løypenettet er delen fra Århuskleiva til Skåretjønna på Tveit. Her er traseen spesielt godt preparert, brei og småkupert, ypperlig til skøyting og klassisk, trening og tur. Lengden er på 4 kilometer og er ypperlig å gå frem og tilbake i p.g.a. den gode bredden Utgangspunktet for denne delen av løypa er Kraftverket på toppen av Århuskleiva. (Bygningene er i dag leid ut til Leminkainen). Gode parkeringsforhold.

Løypene kjøres opp av IL Dristug.


  • Last Updated:
  • Source: Arendal Turistkontor
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad