Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Arendal Tvedestrand

Solberg gruve

  • Jacob Aalls vei 10, Tvedestrand
  • +47 37160500
  •  /  km From You
Overview

Bli med inn i Solberg gruve sammen med en omviser som kan fortelle om alt som har skjedd her i årenes løp.

Solberg gruve

Solberg gruve var "hjemmegruva" til Næs Jernverk og leverte jernmalm til masovnen. Jerngruva som ligger ca 1,5 km fra Jernverksmuseet. Den var i drift fra 1700-tallet og ble nedlagt i 1860-årene. I dag kan du besøke gruva og selv lete etter jernmalm, gå i de trange gangene med lommelykt og høre fortellingen om gruvedriften.

På turen inn i dypet går du gjennom flotte fyrsatte stoller og strosser, gå over synker og forbi ca. 150 meter dype, vannfylte sjakter. En omvisning i Solberg gruve passer både for voksne og barn!

Gruvedriften startet i ca. 1730 og varte til omkring 1870. Gruva ble drevet av fyrsetting og kruttsprenging. Jernmalmen som ble tatt ut av gruva er magnetitt, og flere steder i gruva er det mulig å sette en magnet rett på veggen!

Alle som skal inn i gruva går i følge med en omviser. Du får låne hjelm, lommelykt og magnet. Gruva er godt sikret og tilrettelagt med gulv og rekkverk over dypene, og med gangbaner innover i fjellet slik at det også er mulig å oppleve gruva for deg som er rullestolbruker.

Veien til gruva er skiltet fra Fiane. Kommer du på E18 fra Arendal eller Tvedestrand, tar du av ved Fiansvingen i Holt mot Åmli (415). Rett bak bensinstasjonen, mot venstre, er veien skiltet videre til gruva. Gode parkeringsmuligheter. WC.

Omvisninger i Solberg gruve kan også bestilles på njm@jernverksmueet.no eller på tlf. 37160500.


  • Last Updated:
  • Source: Arendal Turistkontor

Opening hours

29. juni 2018 – 12. aug. 2018
to. fr. lø. sø. 11:00–16:00
See All

Price

Description Price*
Voksen 60,00 1 dag
Barn 30,00 1 dag
Familiebillett 130,00 1 dag
* Price from
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad