Skip to main content
Unknown Component
civid: 58583c581accfc94f4effe6c
name: plugins_common_social_share (widget)

Arendal

Sykkeltur på Tromøy utenfor Arendal

Tromøy er Sørlandets største øy, og et flott område for sykkelturer. Velg deler eller hele den 40 km lange løypa gjennom skog, langs sjø og forbi strand.

Tromøy er Sørlandets største øy, og et flott område for sykkelturer, gjerne for familier. Kommer du fra Arendal, kan du ta fergen fra Tyholmen til Skilsø, nordvestre del av Tromøy. 

Følg veien fra Skilsø til Rævesand. Sommerstid går det ferge ut til Merdø fra Rævesand. Fra Rævesand sykler du videre forbi Færvik og mot Hove leirsenter. Videre østover kan du ta første asfalterte vei til høyre, også kjent som Spornesveien. På Spornes er det vakkert året rundt, og sommerstid en populær badeplass.

På Hove er det fotballbane, klatrepark og lekeplass, for å nevne noe, samt flott badestrand ved Hove camping like ved. Arendal Herregaard har spa og restaurant. På Bjelland finner man Bjellandstrand Gård, med rosehage og nydelige uteområder.

Spornesveien kommer ut på hovedveien ved Tromøy kirke, ta veien videre østover og sykle gjennom skogen. Like før man kommer til riksvei 409 går det gang- og sykkelvei opp til høyre, følg skilting til Alve, ta denne nesten helt til ende, helt til du ser et skilt på venstre hånd ”0,5 Brinch”. Følg veien innover, og like før en slette på vei tilbake over øya igjen er det en ferist som dekker en sti på høyre hånd, ta denne stien gjennom til Skareveien.

På Skareveien, før man når frem til snuplassen, er det mulig å følge skilting til Skarestrand, der du kan nyte et vakkert område, strandlivet og kanskje en pause på Motteberget sommerrestaurant før du tar turen videre mot Skarekilen.

Fra Skarekilen tar du høyre vei i veikrysset med like veier, og når du kommer til gårdstunet, ta veien på venstre siden av garasjen, langsmed bygget og inn i skogen. Følg skiltet som sier Turvei mot Hastensund. Stien er meget steinete og de fleste sykler må trilles deler av denne strekningen. Følg stien gjennom skogen til Hastensund.

Fra Hastensund følger du hovedveien langs Tromøysund, fra Omdalsøyra er det gang- og sykkelsti forbi Sandnes mot Tromøybrua. Her kan man velge å kjøre over Tromøybrua og ta sykkelrute nr 1 tilbake til Arendal, eller man kan sykle forbi Færvik og ta til høyre mot Skilsø, der det går ferge tilbake til Arendal sentrum. Strekningene er om lag like lange.

Åpningstider på attraksjoner og aktivitetsleverandører varierer med årstidene, sjekk www.arendal.com eller ring direkte til leverandør.

Sjekk vår sykkelguide med kart

Last updated: 01/09/2024

Source: Arendal Turistkontor

Sykkeltur på Tromøy utenfor Arendal

Sider du nylig har besøkt