Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Arendal Tvedestrand

Sykkeltur Tvedestrand-Nes Verk

  • Tvedestrand, Tvedestrand
  • +47 37005544
  •  /  km From You
Overview

Med utganspunkt i kystbyen Tvedestrand går ruten inn i landet på vei mot landets best bevarte jernverk, hvor det er aktiviteter for store og små.

Tvedestrand-Nes Verk, 7,5 km en vei

Løypa starter fra Tvedestrand havn. Rådhuset i Tvedestrand havn er tidligere pakkbu for handel, omgjort til rådhus til byens 100-årsjubileum i 1936. I Hotellkleiva ligger Tvedestrand Museum. Her kan sykkel leies. Ruten fortsetter opp gjennom sentrum, ta til venstre gjennom gågata, over øvre torg og opp langs riksvei 410 til Bergsmyr. I Tvedestrand kommune sin eneste rundkjøring tar man til venstre, over sletta og opp bakken, helt til enden av industriområdet. Her kommer man inn på den gamle fraktveien mellom ladestedet Tvedestrand og Nes Verk, etter ca 300 meter på grusvei svinger løypa av til høyre. Sykle gjennom skogen, Holtsbygda åpner seg på den andre siden av heia.

Løypas farligste punkt er kryssing av E-18, se godt til begge sider, sving venstre på andre siden av E-18, gjennom Fianshagen og frem til riksvei 415. Den sikreste veien er over Solberg, rett over 415 opp bakken. I berget vest for Solberg-gårdene skjuler det seg skatter i form av gruver og andre kulturminner fra bergverksdrift. På andre siden av åsen åpner Nes Verk-dalen seg, forbi idrettbane og golfbane, sving av til høyre gjennom den romantiske parken Lunden og videre inn på Næs Jernverksmuseum, publikumsmottak og kafé ligger i Snekkerboden.


  • Last Updated:
  • Source: Arendal Turistkontor
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad