Skip to main content
Unknown Component
civid: 58583c581accfc94f4effe6c
name: plugins_common_social_share (widget)

Tvedestrand

Turterreng fra Østerå til Fagerhei

Nyt vakker natur langs skogsbilveier og tydelige stier i Tvedestrand. Mellom Østerå og Fagerhei det utsikt mot havet, små vann og Hovdefjell.

Øst for Tvedestrand sentrum er det et fint turterreng langs skogsbilveier og tydelige stier. Fagerhei ligger 176 moh, og det er flott utsikt over havet og innover land til Hovdefjell.

Fagerhei har i alle år vært et populært turområde i Tvedestrand både sommer og vinter.

Turen går langs det idylliske Østeråvann og Høyåsen hvor det ble drevet nikkelgruver fra 1876. Legg også turen inn til Fanteura hvor de reisende hadde sin hvilepass under ei kjempestor steinhelle.

Ønsker du en kort tur (ca. 3km) starter du fra Østerå, går grusveien opp til Fagermyr, og følger stien de siste 200 – 300 meterene opp til toppen. Det er mulig å bruke sykkel for å nå toppen på de fleste adkomstveiene. Om vinteren er det ofte kjørt opp skiløyper fra Lyngmyr og Østerå.

Ønsker du en lengre tur, har turistforeningen merket en 3 timers rundtur på ca 9 km. Turen starter fra Lyngmyr skole og er merket inn til Plankedalsmyra hvor du kan velge en lengre eller en kortere løype til Fagerhei.

Last updated: 03/26/2024

Source: Arendal Turistkontor

Turterreng fra Østerå til Fagerhei

Sider du nylig har besøkt