Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Lyngør
Lyngør.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS - Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Opplev det bilfrie øyparadiset Lyngør

Ta turen til Lyngør, en eksotisk sørlandsidyll uten veier og biler, med atmosfære fra en svunnen tid og en dramatisk historie.Lyngør i Tvedestrand kommune er den hvitmalte landsbyen i havet som er kåret til både Europas best bevarte tettsted og en av Europas ti beste øyer å besøke.

I mai 2015 tronet Lyngør på toppen av den britiske storavisen "The Guardians" liste over de ti beste «ukjente» europeiske øyene å besøke.

Lyngør
Gata-Lyngør-Arendal.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS / Visitnorway.com
Sørlandet
Servering rett ved vannkanten i Lyngør.
Photo: Niels Jørgensen - Visitnorway.com
Sørlandet
Gata II - Lyngør -Arendal.
Photo: Niels Jørgensen - Visitnorway.com
Lyngør
Seilmakerfruens Kro på Lyngør.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS - Visitnorway.com
Ad

Nyt den spesielle stemningen 

Du forstår med ett blikk hvorfor Lyngør ble kåret til Europas best bevarte tettsted i 1991. De gamle, hvitmalte sørlandshusene ligger tett i tett i vannkanten. Skipperhus, loshus og tidligere skjenkestuer vitner om den gylne seilskutetiden på 1800-tallet.

Det er verdt hele turen å spasere rundt på de sjarmerende smale gatene og stiene som snur seg mellom husene. Finn roen med en pause fra hverdagens hektiske liv. På disse øyene har det aldri kjørt en bil.

Bad, fisk og nyt båtlivet

På Lyngør gir de blankskurte svabergene deg masse muligheter til bading og solbading. Øysamfunnet er et eldorado for fiskere også. 

Det er bare 80 fastboende igjen på Lyngør. Men om sommeren syder det av liv, fordi båtfolk, hyttefolk og andre turister strømmer til feriehus og hytter på øyene og fastlandet i nærheten.

Lyngørs «hovedgate» er sundet mellom øyene og kalles Gata. Der er det et yrende båtliv. Det er veldig populært å padle mellom øyene også. Bokhotellet Lyngørporten har båtutleie for sine gjester. 

Den fredelige idyllen er faktisk også kjent for det dramatiske slaget ved Lyngør i 1812. Da senket en britisk marinestyrke den dansk-norske fregatten Najaden i Lyngørsundet. Hendelsen minnes med et minislag hver olsok. Vraket av Najaden er et populært dykkemål.

Slik kommer du deg til Lyngør

Til Lyngør kommer du bare med båt. Har du egen båt, kan du sette kurs for gjestebrygga ved Lyngør Seilmakerverksted.  

Du kan ta ferge fra stedet Gjeving på fastlandet, og turen tar bare fem minutter. Du kan også bestille taxibåt eller leie charterbåt hos Sørlandets Maritime AS.

Her kan du spise og drikke

Baren og restauranten der rutebåten går inn på Lyngør heter Pers Brygge. Her får du servert enkle retter som fiskesuppe, sandwich og hamburgere. 

Ved gjestebrygga hos Lyngør Seilmakerverksted ligger Seilmakerfruens Kro. Her får du hjemmelaget mat som fiskesuppe og pizza i svært sjarmerende maritime og rustikke omgivelser. Om sommeren er det herlig å sitte på uteserveringen på brygga hos Seilmakerfruens Kro.

Overnatting i nærheten av Lyngør

Når du er på Lyngør, ønsker du kanskje å sovne til bølger som slår mot land og våkne til vakker skjærgård og sørlandshus badet i sollys. Det kan du oppleve når du overnatter på Lyngør fyr som ligger ytterst på en holme. Du kan også finne private tilbydere som leier ut feriehus og hytter på Lyngør på tjenester som Finn. 

På fastlandssiden kan du bo på Bokhotellet Lyngørporten Hotellet ligger på Gjeving, helt i vannkanten ved Lyngørsundet, med utsikt ut mot Lyngør. Hotellet tilbyr overnatting både i hotellrom og leiligheter, eller kapitler og sider som de kaller boenhetene på Bokhotellet. Leilighetene ligger "med tean i tanga", med egne brygger, koselige kanaler og små sandstrender like ved. Hotellet har også restaurant og aktivitetstilbud. 

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad