Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Surfing Lista Farsund Surfing Lista Farsund
Credits
Surfing Farsund Norway.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet
Campaign
Partner
Ad

Gode opplevelser i  Farsund og på Lista

Her får du ikke sommer og sydenstemning hele året, men du kan få ekte og naturlige opplevelser i stedet. Farsund har med sin lange kystlinje og plassering ytterst på Norges sydspiss korte somre og lite snø.

Listastrendene strekker seg fra Lista fyr til Lomsesanden og gir mulighet for vandring og vannsportaktiviteter hele året og strandliv og bading om sommeren. Du kan også teste ut brettseiling, SUP (stand-up padling) og kajakk. Fuglekikking er en populær aktivitet langs Listastrendene. Det er her trekkfuglene flyr til og fra varmere strøk og artsmangfoldet er stort. 

En joggetur langs Listastrendene gir deg ikke bare god kondis, men gode naturopplevelser. Innover i kommunen finner du hei og skoglandskap og mere utfordrende fotturer. Kultur og historieopplevelsene står også i kø, besøk Listamuseet , Loshavn, Festung Lista, det amerikanske Lista eller Kaperbyen Farsund.

Farsund og Listalandet er perfekt for gode naturopplevelser hele året. Vinteren er kort, og både sommeren og kystlinja er lang. Langs strendene kan du vandre året rundt, og strandlandskapet er også perfekte for vannsport året rundt.

Innover i kommunen finner du heier, skogsløyper og fjelltopper, perfekt for deg som ønsker litt mer utfordring. 

Farsund er sykkelkommune, så det utarbeides flere nye sykkelløyper og stier i den anledning.

Lister friluftsråd har samlet noen av de beste vandrerutene, med flotte bilder og beskrivelser på sin nettside.Det er mulig å skrive ut kartet eller komme innom turistinformasjonen for å få skrevet ut kartet. God tur.

Farsund og Lista Regionen

Resten av kommunen byr på Sørlandets lengste og mest varierte strender, terskelfjorden Framvaren, det vakre, storslagne Listalandet, samt viker og sund i Spind, og mange perler, topper og heigården inne i Herad. Vi har noe å tilby alle som liker ekte naturopplevelser. Og har du lyst på litt galskap også, besøk det amerikanske Lista.

Farsund kommune med sine 9500 innbyggere er Vest-Agders største jordbrukskommune. Kommunen har tre tettsteder, Vanse, Vestbygda og Farsund by med god gjestehavn og mange tilbud både på aktiviteter og handel.

Naturen i kommunen er sterkt varierende fra det åpne landskapet som bærer preg av naturkreftene, til kraftige fjellparti og lune dalstrøk med edelløvskog.

Farsund har 10 kilometer lange sandstrender å by på for dem som vil nyte strandlivet. Listastrendene er også av de beste i landet for sjøsport, spesielt surfing og kiting er populært langs den vindfulle kysten. På grunn av Listas rike plante- og fugleliv er store deler av strendene vernede områder, så det er kun på enkelte strender surfing er tillatt. 

Kulturlandskapet er unikt med sine store kontraster og med spor helt tilbake til yngre steinalder. Kommunen er en av landets rikeste på antall fornminner, og har også mange godt tilrettelagte turstier. Farsund har en vakker skjærgård med store friluftsområder som er utbygd med brygger, grill og toalett. Fiskemulighetene er mange både fra land og til vanns.

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad