Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Guy dressed in dress for American Festival parade Guy dressed in dress for American Festival parade
Credits
American Festival Vanse.
Photo: Adam Read, Visit Sørlandet
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

American Festival Farsund

American Festival feirer Farsund og Listas tilknytning til USA. På Lista-halvøya er det en lang historie med utvandring til Amerika, og det spesielle var at så mange kom hjem igjen til Lista, med minner og ting derfra. Etnologen Siv Ringdal har belyst dette i bøkene sine, "Det amerikanske Lista - med 110 volt i huset" og "Laupskaus Boulevard", samt utstillinger hun har laget om temaet. Hun har på denne måten dokumentert en viktig del av Listas historie som American Festival har bygget videre på. 

Konserter og opptredener

Under festivalen er det konserter med lokale og internasjonale artister, drive-in kino, eventyrparade, gatedans, amerikansk bilshow, leketøymarked, gospelbrunsj, morsomme leker for barn og matkonkurranse. 

Vanses egen Elvis-imitator Kjell Elvis opptrer på festivalen hvert år. Det arrangeres konserter på flere scener under festivalen og du kan lytte til jazz, blues, gospel og dansemusikk med et amerikansk tilsnitt. Det største arrangementet er Street Dance ute på Brooklyn Square lørdag kveld. Du kan beundre en stor samling av gamle amerikanske biler under festivalen. De kjører også i paraden.

Ad

Brooklyn Square

I det daglige kan du oppleve mye av dette på Brooklyn Square i Vanse, som er den første offisielle «amerikanske» adressen i Norge. På 8th Avenue Bar & Supperclub og i den amerikansinpirerte butikken Trunken kan du kose deg med Coney Island burger eller en Big Red kaneltyggis om du føler for det. 

Festivalen har holdt på siden 2008 og har vært en stor suksess hvert år. Festivalen er alltid tre dager siste helgen i juni.

Street parade

Du må ikke gå glipp av gateopptoget på fredag og lørdag under festivalen. Paraden er full av dansere, amerikanske biler, levende musikk, amerikanske kjoler, Donald Duck og vennene hans, tidligere presidenter og andre kjendiser fra USA. 

For barna

Der arrangeres kostymeopptog for barn mellom fem og ti år. Kostymene er amerikansk-inspirerte, som for eksempel cowboydrakter.

Selvaagparken bugner av morsomme arrangementer for barn. Det er tivoli og dyr, og lørdag er det leketøysmarked, der barna kan selge sine egne leker. 

Matkonkurranse

Hvert år holdes det en matkonkurranse under festivalen. Både besøkende og lokale innbyggere er velkommen til å delta. Hvert år velges en ny rett som skal lages. Juryen består av mateksperter, som blant andre den kjente tv-kokken Andreas Viestad, som selv stammer fra området.

 

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad