Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ab4be0ee567748fbeab4d
name: plugins_common_social_share (widget)

Farsund

Listeskøyta Kystkultursenter

"Listeskøyta Kystkultursenter" er et aktivitetssenter på Lista som holder til i gamle Brekneholmen båtbyggeri a/s. Kultursenteret tilbyr barnehager, skoler, foreninger, institusjoner og turister ulike aktivitetstilbud.

En ramsalt kystkulturutstilling i det tidligere Brekneholmen Båtbyggeri. Borhaug er tettstedet ytterst i havgapet på Vest-Lista, 2 km fra Lista fyr.

Båtbyggere bygget Listerbåter i strandsteinene her for 150 år siden til loser og fiskere. Senere ble større Listerskøyter bygget i de mange båtbyggeriene til fiske og frakt. Her bygget de båttypen som ble en legende, og som skrev fiskerihistorie langs hele kysten vår.

Gå om bord i ei gammel listeskøyte. Opplev båtbyggertradisjonen på Lista. De gamle frakteskutene. Tøffe motorer. Forlis og vrakutstilling fra den værharde Listakysten, og den dramatiske ”Historien om Listerskøyta”. Se ”Uggerbyskipet”. Bygget i Norge i 1810 og forliste i 1854 ved Hirtshals. Gravet opp av sanden og fraktet hit til Lista Kystkultursenter. Fluktbåten som seilte over Nordsjøen  til Skottland under 2. verdenskrig med norske partisaner. Funnet og kom tilbake i 2012.

Last updated: 04/03/2023

Source: Lister Reiseliv

Listeskøyta Kystkultursenter

Sider du nylig har besøkt