Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ac3625b7cc076f3a3c9ee
name: plugins_common_social_share (widget)

Flekkefjord

TripAdvisor rating of 4.5

67

Skinnesykling på Flekkefjordbanen

Book

Velkommen til sykling på skinner på den gamle Flekkefjordbanen. En unik opplevelse for hele familien, vennegjengen eller teambuilding med jobben.

En opplevelsestur på dresinsykkel med fantastisk natur og fascinerende arkitektur på den 17 km lange Flekkefjordbanen mellom Flekkefjord og Sira.

Man sykler på dresinsykler eller skinnesykler som de også blir kalt. Syklene er tandemsykler hvor to personer sykler og en voksen eller to barn kan sitte på. Hjelm er påbudt, og det er også lurt å ta med seg en kraftig lommelykt.

Husk å ta med drikke og snacks til turen, og kanskje en jakke til de kalde tunnelene.
Det er benker og bord samt wc ved vanntårnet på Flikkeid.

I årene 1904 til 1990 var Flekkefjordbanen en viktig samferdselsåre. Banen bandt Flekkefjord sentrum sammen med Sørlandsbanen og var et viktig kommunikasjonstilbud for befolkningen. Nyttårsaften 1990 gikk den siste skinnebussen fra Flekkefjord til Sira og en jernbaneepoke var over.

Flekkefjordbanens Venner arbeider for å bevare banestrekningen og utvikle den til et levende museum under mottoet ”Kulturvern gjennom aktiv bruk”. Noe som har gitt resultat. I dag har den 17 km lange banen blitt ett vernet kulturminne.

Dresinsykling på strekningen har blitt veldig populært både blant turister og bedrifter. Aktiviteten passer både gammel og ung. Flekkefjordbanen går gjennom et vakkert og varierende landskap og er et imponerende byggverk med hele 17 tunneler

Last updated: 03/26/2024

Source: Lister Reiseliv

Skinnesykling på Flekkefjordbanen

Book

Sider du nylig har besøkt