Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
Search
Southern Norway Grimstad

Blåskjell, krabbe og hummer i Grimstad

  • Storgata 1a, Grimstad
  • +47 37250168
  •  /  km From You
Overview

Blåskjell er herlig mat i sommernatten. Kok dem eller grill dem rett på bålet. Nyt!
Viktige tips: Velg blåskjell som vokser på fjell eller på sand og alltid er under vann. Bruk kun levende skjell. Disse er lukket eller lukker seg når du knipser på dem. Sjekk alltid at blåskjellene er spiselige. Både Mattilsynet (www.matportalen.no/verktoy/blaskjellvarsel/) og Blåskjelltelefonen: 820 33 333 gir slik informasjon.


Hvordan fange krabber?
Mange steder langs kysten trekker krabbene opp på grunt vann etter solnedgang for å beite på rur og blåskjell i fjærebeltet. De kan da tas med rive eller krabbehov eller med hendene. Det beste er å dra ut i en lettbåt eller annen farkost med lavt fribord ut til de ytterste små øyene. Etter at det er blitt mørkt er lys viktig. Bruk det du har tilgjengelig, en god lommelykt eller en diodelampe. Tre personer i lettbåten er praktisk; en til bevegelse, en til styring av lys og en til krabbefangsten. Med båt foretrekker de fleste å fangste langs bratte fjell. Fangsten bør kokes samme natt. Vannet må fosskoke før du legger krabbene i, trekk deretter i 20-25 minutter på svak varme i godt saltet vann.


 


Hummer– eller havets kardinal:Hummeren langs norskekysten er rødlistet som nær utrydningstruet og på et historisk lavnivå. Hummerfiske er likevel lovlig fra 1. oktober til 30. november. Fangstreglene er mange, men de er godt innarbeidet hos de fleste hummerfiskere. Det tar 5-7 år for en hummer å bli kjønnsmoden. Derfor skal hummer med utvendig rogn, samt de under 25 cm, slippes ut igjen. Hummerteiner skal settes på minimum 25 meters dyp og bøyene skal merkes tydelig med navn og adresse. Du kan lese mer om regler for hummerfiske på www.fiskeridir.no. Det slås hardt ned på ulovlig hummerfiske.


  • Last Updated:
  • Source: Grimstad Turistkontor
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad