Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Grimstad

Fiske i Grimstad

  • Jernbanebrygga 1, Grimstad
  •  /  km From You
Overview

INNLANDSFISKE

Grimstad har store, vakre og rike områder for friluftsliv og fiske. Mulighetene er gode, både for dem som synes det er stas å få småfisk på kroken, og for dem som helst vil ha noen som fyller ut steikepanna. Kilandsvannet har mye små ørret og abbor, eller tryte som den kalles. Lett tilgjengelig vann med muligheter for småfisk er Kilandsvannet, Hålandslona, Rosevannet og Begervannet. For dem som er ute etter større fisk anbefales Holvannet, Gangvannet, Vigelandsvannet og Røynevannet. De som er ute etter gjedde kan prøve Rorevann.

Ta turen til Rossefjell Naturværnområde og kombiner det med fiske etter gjedde i Syndlevann for eksempel. Dette er også en fin tur som gir deg vakker utsikt over Grimstads nære villmark. Les mer om hvordan du kommer deg ditt her

Fiskekort kjøpes på www.inatur.no  


FISKE I HAVET

Langs kysten kan du drive stangfiske fra land mange forskjellige steder i Grimstad kommune. Av særlig lett tilgjengelig gode plasser kan nevnes Kalvehageneset i Homborsund, sydsiden av Marivold og Hasseltangen på Fevik. Vanligste arter er torsk, sei, lyr og makrell. Vil du fiske fra båt, kan du kjøre ut til Smørsundholmene, Teistholmen eller sørøst for Håkallene. Lettest er det å dorge (slepe ett eller flere lokkemidler etter båten, når den er i sakte fart). Prøv med en wobbler, den går dypt når du kjører og flyter opp når båten stopper. 

Fiske etter sjøørret er også en fin måte og bli kjent med vår vakre skjærgård, enten du fisker fra land eller er ute med båt, vi har skrevet en artikkel om nettopp dette type fiske, den kan du lese her.

Ønsker du enten å leie båt og/eller fiskeutstyr kan det gjøres hos oss på turistkontoret.


LENKER

Direktoratet for naturforvaltning har informasjon om fritidsfiske på sin nettside: www.dirnat.no
Det er mulig å kjøpe fiskekort online på nettsiden til Direktoratet for naturforvaltning.

Informasjon om lakse- og sjøaurefiske i elvene på Sørlandet finner du på: www.lakseelvene.no


  • Last Updated:
  • Source: Grimstad Turistkontor
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad