Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
Search
Southern Norway Grimstad

Grimstad Kulturhus & Kino

  • Storgata 33, Grimstad
  •  /  km From You
Overview

Grimstad Kulturhus åpnet 6. desember 1985, og ligger sentralt i Grimstad ved Hestetorvet. Huset har en kombinert teater- og kinosal i tillegg til to mindre kinosaler.


Catilina, oppkalt etter skuespillet Henrik Ibsen skrev mens ha jobbet som apotekerlærling i Grimstad, er Aust-Agders største kinosal med 341 seter. Salen har B-scene, konsertflygel (Steinway & Sons C-Flygel) og konvensjonelt lyd- og lysutstyr. Catilina er med i digitalkinoprosjektet til Film & Kino.


Pan, etter romanen av Knut Hamsun, er en kinosal med 104 seter. Salen kan også benyttes som konferansesal eller til mindre konserter. I 2005 ble det montert ny kinomaskin og nytt lydanlegg i salen.


Vesle Hallvard, som er den minste salen, har fått navnet sitt etter en barnebok utgitt i 1905 av Landvikmannen, bladmannen, forfatteren og bonden Kristen Stalleland. Salen har 50 seter, og fikk i 2005 installert Dolby Digital i tillegg til nytt høytalersystem.


Kristiansand Kino overtok 15. mai 2005 driften av Kulturhuset.


I og ved Kulturhuset finner du ellers parkeringshus i to etasjer, videoutleie, legekontor, tannlege og mye mer.


Kortfilmfestivalen


Kortfilmfestivalen avholdes hvert år i Grimstad, og er en viktig debutarena for mange unge filmskapere i Norge. Samtidig er det kanskje det viktigste visningsstedet for den frie og uavhengige filmen i Norge, og knytter bå mellom det norske og internasjonale kortfilmmiljøet. Gjennom 6 intense dager med norsk og internasjonal kortfilm og dokumentarfilm, utekino og arrangementer, setter filmbransjen virkelig preg på byen.


Kultur- og kinoprogram finner du på: http://grimstadkulturhus.com/


  • Last Updated:
  • Source: Grimstad Turistkontor
Click to activate
Grimstad, Norway
The latitude and longitude
58° 20' 34" N / 8° 35' 27" E
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad