Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
Search
Southern Norway Grimstad

Hesnesøy Grimstad

  • Hesnesøy, Grimstad
  •  /  km From You
Overview

Idyllisk øy på utsiden av Grimstad

Det vi omtaler som Hesnesøy omfatter både Kvaløya og Hesnesøya, med Hesnessund i mellom. På 1600 tallet ble sundet mellom Østerøy og Vesterøy slammet igjen, og ble senere dyrket mark. Det er dette som nå utgjør Hesnesøya.

Skolehuset, som ligger ved bryggen, ble nedlagt i 1958, men det har vært mye aktivitet her ute. I 1801hadde Hesnesøy 95 innbyggere. Alle var i jobb, og av yrker kan nevnes los, fiskere og sjøfolk. Kvinner og barn drev et marginalt jordbruk. 64 år senere, i 1865, var befolkningen øket til 127. I 1900 var det 134 øyboere, som gav grunnlag for både butikk, postkontor og bakeri.

Også i dag bor det folk her ute, men på langt nær så mange. Det er om sommeren det virkelig er liv på Hesnesøy. På vei fra Grimstad til Valøyene er det fint å legge turen gjennom Hesneskanalen og Hesnessund.

I 1797 forliste farfaren til Henrik Ibsen i "Caritas" rett syd av Hesnesøya. Losen som meldte fra om ulykken het Reinert Terjesen, og var far til Terje Reinertsen. Han bodde i Vigen på Kvaløy. Disse to skal ha inspirert Ibsen da han skrev "Terje Vigen".


  • Last Updated:
  • Source: Grimstad Turistkontor
Green Travel
The Hesnesøy Grimstad has obtained certification for their environmental efforts by:
Environmental certification of private and public enterprises, also tourism.
Click to activate
Grimstad, Norway
The latitude and longitude
58° 20' 0" N / 8° 39' 13" E
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad