Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
Search
Southern Norway Grimstad

Homborsund fyr

  • Grønningen, Grimstad
  • +47 99 47 67 60
  •  /  km From You
Overview
Details

Homborsund fyrstasjon ligger på en liten øy ved innseilingen til Homborsundet utenfor Grimstad og er åpent hele året. Fyrbygningen i betong har et 20,1 m høyt fyrtårn bygget inntil gavlen. Fyret har 3. ordens linseapparat og opplegg for diafon tåkesignal intakt. Homborsund fyrstasjon ble oppført samme år som Lyngør fyrstasjon. Fyrbygning og lyktehus på de to stasjonene er nesten identiske.

Stasjonen omfatter foruten fyrbygningen med bolig, tofamiliebolig, uthus, brønn, to landinger og et naust, samt molo. Fyret har lett adkomst og ligger i sammenheng med kulturmiljøene på Homborsund og Homborøya. Området er fuglelivsfredet etter lov om naturvern og ligger sentralt i forhold til skjærgårdsparkarealer som et attraktivt friluftslivsområde. Bygningene ligger tett samlet med den kraftige fyrbygningen som et dominerende element i leden. Fyret har høy grad av opprinnelighet. Homborsund fyrstasjon er en god representant for et større betonganlegg. Sundet er meget traffikert om sommeren, og fyrstasjonen har stor opplevelsesverdi som del av dette miljøet.

Om sommeren er det verter på stasjonen for å motta besøkende fra 26.06.-20.08.2017. Kontakt fyrverter i sommersesongen på tlf. 97101373.

Ellers mulig å leie for overnatting og leie for privat og firma arrangement, kan dekke til 30 personer.

Forespørsel utleie: Jan Arild Vassbotn tlf. 99476760 eller mail kontakt@homborsundfyr.no Mer info: www.homborsundfyr.no


  • Last Updated:
  • Source: Grimstad Turistkontor

Generelt

Landskap
  • Innsjøområde

Utendørsaktiviteter

Aktiviteter
  • Jakt og fiske
Click to activate
Grimstad, Norway
The latitude and longitude
58° 15' 13" N / 8° 31' 47" E
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad