Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
Search
Southern Norway Grimstad

Nøgne Ø - Det kompromissløse Bryggeri

  • Lunde 8, Grimstad
  •  /  km From You
Overview

Nøgne Ø (kalt Det kompromissløse bryggeri) er et norsk ølbryggeri i Grimstad. Aksjeselskapet ble stiftet vinteren 2002 av Gunnar Wiig og Kjetil Jikiun. Bryggeriet startet på Bergemoen i Grimstad, men flyttet høsten 2005 inn i de gamle lokalene til Rygene Kraftstasjon, like ved grensen til Arendal kommune. Det er bygget et større og moderne produksjonsanlegg i de gamle lokalene. Produksjonsanlegget er bortimot blottet for datakraft, og bryggeprosessen styres manuelt. Her produseres 5000 liter når en brygger. Tidligere tappet to personer manuelt 800 liter på fem timer, og korking og etikettering ble gjort for hånd. I dag bruker man tappe- og etiketteringsmaskin.


Nøgne Ø har stort fokus på smak, de satser sterkt på kvalitet, personlighet og individualisme i produktene sine.Alt ølet er upasteurisert og inneholder derfor levende gjær. Det gir en lang holdbarhet og et fyldigere øl. Det tilsettes ikke kullsyre, all kullsyren i ølet produseres av ettergjæringen som skjer i flasken. Nøgne Ø produserer seksten forskjellige ølsorter, i tillegg til å lage spesialprodukter. Noen av ølsortene som blant annet Pale Ale, Amber Ale, Trippel, God jul, India Pale Ale og Porter må kjøpes på vinmonopolet fordi styrken overstiger 4,75 volumprosent. Det leveres også øl på fat.


Bryggeriet er ett av få norske bryggerier som eksporterer øl og selger til blant annet Sverige, Danmark, Finland, England og USA. Rundt 35% av produksjonen eksporteres. Produksjonen har økt kraftig, fra 30 000 liter i 2003 til340 000 liter i 2010, i 2011 er målsettingen å nå hele 600 000 liter.  


Ta kontakt med Nøgne Ø for omvisning på bryggeriet. Her kan du lære om Nøgne Ø's historie, få et innblikk i bryggeprosessen og selvfølgelig få smake på råvarer og ferdig produkter. Ta kontakt med Nøgne Ø på tlf: +47 37 25 74 00 eller gå inn på nettsiden www.nogne-o.com for mer informajon.


  • Last Updated:
  • Source: Grimstad Turistkontor
Click to activate
Grimstad, Norway
The latitude and longitude
58° 24' 22" N / 8° 38' 13" E
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad