VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Southern Norway Agder GRIMSTAD

Ranvikkallen på Fevik

  • Randviga, Grimstad
  • +47 37250300
  •  /  km From You
Overview

Turen er en rundtur på sti og grusvei, med en innlagt topptur til Randvikkallen. Selve oppstigningen til toppen er bratt og litt utfordrende og krever at du er god til beins, men utsikten er fantastisk! Hele rundturen er ca 3 km, men det er flere muligheter for å gjøre turen kortere eller lengre.

Rundturen er ikke egnet for sykler, barnevogner eller rullestoler. Men du kan komme ned til Storesand med rullestol, her er det egen parkeringsplass for bevegelseshemmede.

Hvordan kommer jeg til utgangspunktet for turen?

Turen starter på parkeringsplassen til Storesand friområdet og badeplass. Fra Grimstad sentrum: Følg Fv 420 østover mot Fevik. Etter at du har passert Strand hotell og Fevikkilen tar du til høyre mot Feviktoppen på toppen av bakken. Ta til høyre igjen på Sømsveien (følg skilting mot Feviktun og Storesand). Ta til høyre inn Storesandsveien og følg veien til parkeringsplass for friområdet. Kanskje du kan ta sykkelen til Storesand?

Turbeskrivelse

Fra parkeringen tar du stien som følger høyden langs jordet nordøstover. Følg stien til du kommer ut til veien. Ta til venstre på veien og gå noen meter til du tar til høyre inn mot husene og holder venstre igjen til du kommer til neste kryss. Her tar du til høyre opp den bratte bakken. Grusveien går etter hvert over i en sti. Etter ca 40 meter kommer du til avstikkeren til Randvikkallen. Her har Haugenes vel skiltet, ryddet og blåmerket en sti opp til toppen. De siste metrene opp til toppen er krevende, men de fleste barn synes det er gøy å klatre litt. Utsikten fra toppen er fantastisk!

Følg stien tilbake ned igjen fra toppen. Nede i den lille kløften kan du velge om du vil ta snarveien ned til Randvika eller om du vil gå tilbake til der du tok av fra stien og følge hovedstien til parkeringsplassen ved Randvika. Dette var for et par år siden, tilholdssted for den midlertidige Fevik skole. Snarveien følger kløften nedover og går på en stedvis ulendt sti. Hovedrunden er mer lettgått og følger grusveien fra parkeringsplassen ned til Randvika.

I Randvika er det mange muligheter for lek og rastepause. Her er fine berg som er ypperlige til krabbefiske, gressbakker og en av kommunens flotteste strender. Fra Randvika går turen videre til Storesand langs stranda. Noen dager slår bølgene helt inn til berget som deler av de to strendene og du må løpe over for å unngå å bli våt på beina. Ved Storesand kan du velge å avslutte turen og gå tilbake til utgangspunktet, eller du kan fortsette turen ved å ta stien som går inn i skogkanten i enden av stranda. Følg stien utover helt til du kommer til rullesteinsstranda ved Rødsund. Ved Rødsund er det fint å nyte utsikten og stillheten på de fine bergene. Er du geologi interessert, kan det være spennende å studere steinartene man finner her.

I enden av rullesteinsstranda går stien inn i skogen igjen. Følg stien innover og ta til venstre i stikrysset du kommer til etter hvert. Følg skogsstien til du kommer ned til jordet og ta til høyre på stien forbi hytta. Derfra følger du stien langs jordene til du kommer tilbake til parkeringsplassen og turutgangspunktet.


  • Last Updated:
  • Source: Grimstad Turistkontor
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages