Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Tour des Fjords Edvald Boasson Hagen
Tour des Fjords Edvald Boasson Hagen.
Photo: Tour des Fjords
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Tour of Norway proffritt er verdens vakreste sykkelritt som i 2019 går over seks spennende etapper, og strekker seg langs kysten fra Rogaland, gjennom Agder-fylkene, Telemark, Vestfold, Buskerud og Oppland.

Det betyr besøk av internasjonale sykkelstjerner, masse folkefester, sykkelritt for barn og store sjanser for å vise seg fram på tv over hele verden.

Tour of Norway (tidligere kalt Tour of Fjords) er et stort internasjonalt sykkelritt som skal gå over seks dager fra Vestlandet via Sør- og Østlandet 28. mai til 02. juni. To av etappene vil foregå i Vest-Agder, og Arendal er startby for den fjerde etappen.

Totalt 22 lag stiller i årets ritt hvorav 11 er World Tour-lag. De største norske profilene stiller til start. Blant dem er Team Sky med Kristoffer «Doffen» Halvorsen fra Kristiansand, UAE Emirates med Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm, og Dimension Data med Edvald Boasson Hagen.

Rittet vil bli sendt direkte på TV2, og distribueres til 100 andre land.

Tour des Fjords 2018

Tour des Fjords 2018.
Photo: Tour des Fjords

30. mai kommer sykkelrittet til Kristiansand for å avslutte sin tredje etappe på selveste Kristi Himmelfartsdag. Rundløypen i Kristiansand er tilnærmet identisk med fjorårets løype, bortsett fra at de ikke sykler via Odderøya. Rytterne kommer dermed opp på Gimlekollen, deretter til Lund og avslutter etappen i Kvadraturen. Hele rundløypa kjøres tre og en halv gang. Det er én ekstra runde fra i fjor, noe som gjør at tilskuere få se rytterne flere ganger.

Tore Løvland er arrangementskoordinator i Kristiansand kommune, og prosjektleder for Tour of Norway Kristiansand. Han var meget godt fornøyd med fjorårets sykkelritt, og gleder seg til å få sykkelrittet tilbake til byen.

– Da Tour des Fjords kom til Kristiansand i fjor trodde vi at det var de beste lagene som noen gang ville sykle i Norge. I år blir det enda bedre med hele 11 World tour-lag med de største norske profilene som stiller til start. Ingen i Skandinavia er i nærheten av å ha et slikt startfelt. I år kommer sykkelrittet til byen på Kristi Himmelfartsdag, og det er veldig spennende. For også i år skal vi arrangere folkefester og barneritt, og siden dette skjer på en helligdag tror jeg at tilstrømmingen til folkefestene blir større enn i fjor, sier han.

Fakta om Tour of Norway

Årets Tour of Norway blir spennende for både ryttere og sykkelinteresserte, samt en stor folkefest for opplevelsessøkende og publikum.

1. etappe, 28. mai: Stavanger (Hinna Park) – Egersund (168,5 km)
2. etappe, 29. mai: Kvinesdal (Liknes) – Mandal (174 km)
3. etappe, 30. mai: Lyngdal – Kristiansand (180 km)
4. etappe, 31. mai: Arendal – Sandefjord (224 km)
5. etappe, 1. juni: Skien – Drammen (159 km)
6. etappe, 2. juni: Gran (Hadeland) – Hønefoss (175 km)

Les mer: tourofnorway.no.

Les mer om aktiviteter på Sørlandet

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad