Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ac11bc539df76cdbfe36b
name: plugins_common_social_share (widget)

Kristiansand

TripAdvisor rating of 5

84

Boen Gård Restaurant - De Historiske Hotel & Spisesteder

Book

I Kristiansand, noen kilometer innenfor Sørlandets svaberg, ligger den staselige lystgården Boen som er en del av De Historiske Hotel & Spisesteder.

En klassisk park omkranser det vakre hovedhuset til Boen Gård i Kristiansand, og gjester ønskes velkommen til store, lyse rom og salonger to etasjer. Det var laks og tømmer som dannet grunnlaget for Boen, og gjennom eiendommen går den lakserike Tovdalselva som gir mulighet til å kombinere besøket med spennende laksefiske.

Smaken av Boen Gård Restaurant
Boen Gårds kjøkken er kortreist og sesongbasert. Grønnsaker, epler, bær, urter og honning høstes i egen hage. Av eplene produserer de sin egen elplemost og musserende eplecider. Fra elva henter de villlaks, fra markene henter de lam. Ytterlige leveranser får de fra små dedikerte leverandører i nabolaget.

Kjøkkensjefen lar seg inspirere og begeistre av flotte råvarer. I tett samarbeid med hovmester og Sommelier Dagfinn Galdal skapes det matretter og menyer som til fulle smaker av råvarenes opprinnelse og egenart.

Vinene som ledsager et måltid på Boen Gård er møysommelig utvalgt. Ambisjonen er å tilby måltider med perfekt balanse mellom mat og vin.

Det omfattende parkanlegget er oppgradert og sauene på eiendommen sørger for å holde kulturlandskapet rundt eiendommen og langs elva i stand.

De Historiske Hotel & Spisesteder
Boen Gård ble i 2020 den del av De Historiske Hotel & Spisesteder. De Historiske er et kvalitetsmerke der hoteller og spisesteder blandt andre kriterier tilfredsstiller 798 kriteriene for «Historisk Kvalitet» med fokus på grunnpilarene "historisk" og "vertskapsrollen".

Åpningstider
Restauranten på Boen Gård har åpen onsdag til lørdag lunsj (kl. 12-14) og middag (kl. 18-21). Book bordet ditt på hjemmesiden til Boen Gård: boengaard.no/booking.

Forsøk laksefiske i historiske omgivelser
Laksefisket på Boen er beskrevet fra tidlig på 1500-tallet, og var kongens eiendom. På statens vegne overdro kongen bruksretten av laksefisket og gården på åremål til noen av sine mest prominente embetsmenn mot å få fisk tilbake. Familien Hegermann eide Boen gjennom flere generasjoner. Britiske lorder leide fisket av familien på tidlig 1900-tall og det ble da tatt eventyrlige fangster.

Velegnet for bedrifter og grupper
Flere og flere bedrifter bruker laksefisket på Boen som teambuilding for ansatte og kunder, kombinert med fantastisk mat, god vin, fred og ro.

Kjøkkenet på Boen Gård meget anerkjent. Filosofien er tuftet på det klassiske franske kjøkken og at råvarene smaker det de skal. Bærekraft, miljø og sesongens lokale råvarer er også styrende.

Som en service til laksefiskere og de som er gjester på Boen Gård ved arrangementer, tilbyr de to særegne leiligheter med to soverom i hver. Leilighetene har kjøkken og kokemuligheter, og det er lagt vekt på å gjenskape en stil og atmosfære som harmonerer med den gang dette var tjenernes fløyer. På Boen Gård sover man godt, og man våkner til det bruset fra Tovdalselva. Gjennom de gamle vinduene kan man se lysthuset fra 1680, eller rett ned i lakseelven.

Last updated: 08/09/2023

Source: Visit Kristiansand

Boen Gård Restaurant - De Historiske Hotel & Spisesteder

Book

Sider du nylig har besøkt