Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ac11bc539df76cdbfe36b
name: plugins_common_social_share (widget)
Kristiansand
TripAdvisor rating of 5

93

Boen Gård Restaurant - Restaurant med anbefaling i Guide MICHELIN

Bestill
Spisestua
Dessert
Kamskjell
Kreps
Bærhøsting
Ballsalen
Den grønne stua
En sommerdag
Rom Kornmagasinet
Baren 2
Bryllup
Lunsj i det grønne
Fluefiske, Boen Ga°rd
Forsommer ved elva
Forsommer
Fra grønnsakshagen
Fra parken
Høstfarger
Lysthus vinter
MICHELIN 2024_Selected_Vertical_Red

Restaurant med anbefaling i Guide MICHELIN

Kjøkkensjef Tomasz Rochon lar seg inspirere og begeistre av gårdens og distriktets flotte råvarer. I tett
samarbeid med Maitre D’ og Sommelier Dagfinn Galdal skapes det elegante matretter som til fulle smaker av
råvarenes opprinnelse og egenart. Boen Gårds kjøkkenstil er moderne, men solid tuftet på det klassiske
franske kjøkken. Menyene følger sesongen, og skiftes følgelig fortløpende. Frukt og grønt som blir til overs på
høstningstidspunktet, blir preservert og brukt på menyene ved en senere anledning.

Spis som en konge
21. juli 1891 besøkte Kong Oscar II Boen Gård. Kongen ble innlosjert i rommet til høyre, som i all ettertid har
gått under navnet «Kongerommet». En meny med tilhørende viner som omfattet det beste innen datidens
gastronomi ble servert. I dag tilbys denne historiske og unike menyen med en moderne vri til gjester på Boen
Gård.


Med bærekraft som ledestjerne
På Boen Gård er det i senere år investert mye tid og ressurser på å gjøre kjøkkenet så selvforsynt som
overhodet mulig når det kommer til råvarer. Kjøkkenet på Boen Gård er nå 80 prosent selvforsynt på grønt i
sesong. Og selvsagt, alt er økologisk. Langs elva beiter sauer og lam som bidrar til å holde vegetasjonen i sjakk.
Lammene kommer på menyen, det samme gjør villaks av utsøkt kvalitet som fanges av sportsfiskere på egen
fiskerett i Tovdalselva. Øvrige råvarer hentes fra små lokale leverandører.

Selskap, fest og bryllup
Nystrøkne hvite duker, klirrende krystallglass, og duften av kulinarisk perfeksjon gir en stemning som setter en
perfekt ramme rundt både store og små anledninger. Hovedhuset byr på en rekke rom og salonger, med
spisestua som det sentrale. Her dekkes typisk opp til 20-30 gjester. Større grupper trakteres i ballsalen, mindre
grupper får plass i «kabinettet». Både før og etter middagen står to hyggelige barer samt flere stuer og
salonger til gjestenes disposisjon.

Kilde: Visit Kristiansand

Boen Gård Restaurant - Restaurant med anbefaling i Guide MICHELIN

Bestill

Sider du nylig har besøkt