Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Kristiansand

Boen Gård

  • Dønnestadveien 341, Kristiansand
  • +47 91360807
  •  /  km From You
Overview
Details

I Kristiansand, noen kilometer innenfor Sørlandets svaberg, ligger den staselige lystgården Boen.

En klassisk park omkranser det vakre hovedhuset til Boen Gård i Kristiansand, og gjester ønskes velkommen til store, lyse rom og salonger to etasjer. Tidsriktige møbler og kunst setter en særegen ramme rundt private selskaper og bedriftsarrangementer.

Det omfattende parkanlegget er oppgradert og sauene på eiendommen sørger for å holde kulturlandskapet rundt eiendommen og langs elva i stand.
Det var laks og tømmer som dannet grunnlaget for Boen, og gjennom eiendommen går den lakserike Tovdalselva som gir mulighet til å kombinere arrangementer med spennende laksefiske.

Forsøk laksefiske i historiske omgivelser
Laksefisket på Boen er beskrevet fra tidlig på 1500-tallet, og var kongens eiendom. På statens vegne overdro kongen bruksretten av laksefisket og gården på åremål til noen av sine mest prominente embetsmenn mot å få fisk tilbake. Familien Hegermann eide Boen gjennom flere generasjoner. Britiske lorder leide fisket av familien på tidlig 1900-tall og det ble da tatt eventyrlige fangster.

Velegnet for bedrifter og grupper
Flere og flere bedrifter bruker laksefisket på Boen som teambuilding for ansatte og kunder, kombinert med fantastisk mat, god vin, fred og ro.

Med verdensmester i kokkekunst, Charles Tjessem i spissen, er kjøkkenet på Boen Gård meget anerkjent. Charles sin filosofi er tuftet på det klassiske franske kjøkken. Samtidig er han opptatt av enkelhet, innovasjon og at råvarene smaker det de skal. Bærekraft, miljø og sesongens lokale råvarer er også styrende for Charles.

Som en service til laksefiskere og de som er gjester på Boen Gård ved arrangementer, tilbyr de to særegne leiligheter med to soverom i hver. Leilighetene har kjøkken og kokemuligheter, og det er lagt vekt på å gjenskape en stil og atmosfære som harmonerer med den gang dette var tjenernes fløyer. På Boen Gård sover man godt, og man våkner til det bruset fra Tovdalselva. Gjennom de gamle vinduene kan man se lysthuset fra 1680, eller rett ned i lakseelven.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand

Utendørsaktiviteter

Aktiviteter
  • Jakt og fiske
  • Laksefiske
Fisking
  • Laksefiske
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad