Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ac11bc539df76cdbfe36b
name: plugins_common_social_share (widget)
Kristiansand

Bragdøya Kystkultursenter

Bragdøya - en øy som en grønn oase i et ellers travelt havneområde med skipstrafikk, industri og boligområder på flere kanter. Øya er ei øy med tilbud til kultur- og friluftsinteresserte.

Bragdøya rett utenfor Kristiansand sentrum er et offentlig friareale på 925 mål. Det gamle kulturlandskapet er åpnet med gamle idylliske veier og stier som gjør det lett å finne idylliske badeplasser på sydsiden av øya.

Bragdøya Kystlag har opprettet et senter for kystkultur i og omkring de gamle sjøhusene på nordsiden av øya. I Saltebua er det etablert en makrellutstilling som gjenskaper miljøet omkring makrellfisket på Sørlandskysten fra tidligere tider. Saltebua kan leies til arrangementer for opp til 200 personer.

Inne på øya ligger Thaulows hus, byens første lystgård, reist ca. 1770 av by- og rådstueskriver H.A.Thaulow. Dette huset er nå ferdig restaurert og skal brukes til ulike typer mindre kulturarrangementer. Her ligger også sveitservillaen som var familien Gerrards sommerbolig fra ca. 1920. 

Åpne tradisjonelle robåter i forskjellige størrelser, fra 3 til 4 personer, til utlån.

Båtavgang fra Kristiansand i sommersesongen og fra Lumber, Vågsbygd hele året.

Overnatting
Bragdøya kystlag administrerer flere forskjellige overnattingsenheter, blandt annet Grønningen Fyr, Gerrards villa, Jordbærbua og Dokkestua. Se mer info på www.bragdoya.no

Kilde: Visit Kristiansand

0

Bragdøya Kystkultursenter

Sider du nylig har besøkt