VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Dyreparken i Kristiansand

  • Dyreparken, Kristiansand
  • +47 97059700
  •  /  km From You
Overview

Dyreparken i Kristiansand er Norges største familieattraksjon med et komplett opplevelsestilbud for hele familien, inkludert overnatting.

Dyreparken er åpen hver dag hele året og er et sted for lek, latter og læring. Årlig er over en million besøkende i Dyreparken og Badelandet. Her får du noen høydepunkter fra Dyreparken.

Informasjon om koronaviruset: Dyreparken er åpen
I samråd med kommuneoverlegen i Kristiansand kommune holder Dyreparken åpent. Parkanlegget er spredt over et 600 mål stort utendørsområde og Dyreparken vil til enhver tid ha oversikt over antall gjester i Parken. Les mer.

De viktigste endringene i Dyreparken:
1. Alle må kjøpe billett på forhånd - og booke innpasseringstid
2. Det er begrenset kapasitet i Dyreparken og Badelandet
3. Utvidet åpningstidene - i sommer har Dyreparken åpent 12 timer (kl. 08.00 – 20.00) hver dag!

Dyreparken
Dyreparken har nesten 150 ulike dyrearter fra alle verdensdeler. Rundt en million mennesker kommer til Dyreparken hvert år for å se dyrene og oppleve alt det andre parken byr på. 

Orangutanghuset
Ny øy, flere aktiviteter og et helt nytt orangutanghus åpnet i 2020. Dette er et stort steg videre i Dyreparkens bidrag til bevaringsprogrammet for orangutanger og rollen som dyrepark. Orangutanger er en av verdens mest kritisk truede dyrearter. Det nye uteområdet går blir tilrettelagt for at flere kan bo sammen, og gjestene vil oppleve å komme enda nærmere dyrene enn tidligere.

Badelandet
Badelandet i Dyreparken er en kjempestor badeøy med plaskende moro i spektakulære sklier og bassenger. Ved inngangen finner du også en diger sandstrand og et flytende 25 meters svømmebasseng midt uti Grashavet.

Kaptein Sabeltanns Verden
I Kaptein Sabeltanns Verden er det sjørøvere som rår, med opptrinn flere ganger daglig i høysesongen. Her kan du bli med på sjørøvertokt med Den Sorte Dame, besøke Kaptein Sabeltanns skattkammer og gå på spøkelsestur i Heksa Miriams hus. Få med deg kveldsforestillingen med Kaptein Sabeltann.

Dyrene i Hakkebakkeskogen
Bli med på en reise gjennom den kjente historien om Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen av Thorbjørn Egner. Et tog tar deg gjennom skogen og stopper flere steder hvor du kan oppleve de mest kjente scenene fra boken som skuespill. Her møter du Klatremus, Reven, Morten Skogmus, Bamsefar og de andre.

Spøkelseshuset: Bli med inn i Kaptein Sabeltanns mørkeste mareritt
Lengst inne i Kaptein Sabeltanns Verden dukker det opp et høyt, vindskjevt og skummelt hus. Dette har fått det passende navnet «Spøkelseshuset». I tillegg til flere av Kaptein Sabeltanns rivaler, vil Spøkelseshuset være proppet av spennende krinker og kroker, knirkende trapper, gyngende gulv, rare lukter og imponerende teknologi som visker vekk skillet mellom drøm og virkelighet.

Kardemomme by
I Kardemomme by kan du møte tante Sofie, politimester Bastian og de tre røverne, midt på lyse dagen. Det går også an å overnatte i ett av de åtte husene i Kardemomme by som er for utleie.

KuToppen
På KuToppen får du møte Chickolina, Mosk, Gisle og alle de andre dyrene fra tv-serien. Du får også oppleve ekte bondekultur med norske gårdsdyr og tradisjonsmat fra lokale leverandører.

Nordisk villmark
I Nordisk villmark går jerv, ulv, elg og gaupe "fritt" mens menneskene er "innegjerdet". Denne delen av parken gir dyrene store områder å utfolde seg på, og i foringstiden får gjestene komme tett på villdyrene.

Åpent hele året
Dyreparken har åpent hver dag hele året. Parken stenger mellom 15 og 20, avhengig av sesong og ukedager. Se nettsiden for oppdatert informasjon.

Tilgjengelig for bevegelseshemmede. Parken har utlån av rullestoler hele året.

Billettbestilling
Bestill billetter til Dyreparken, Badelandet, forestillinger og show eller book overnatting i Abra Havn og Kardemomme By på Dyreparkens nettsider.

Overnatting i Abra Havn 
I sjørøverhotellet Abra Havn finnes 171 leiligheter, eller sjørøverkåker som de kalles. Her kan du sove i Pelle og Pysas seng, leie deg inn i Kaptein Sabeltanns suite eller i en av de mange andre sjørøverkåkene som omkranser Dødningskallebukta. Her kan du bo som en ekte sjørøver, men det er ikke noe latmannsliv. Klokka åtte hver morgen blir alle små sjørøvere i Abra Havn vekket av Kaptein Sabeltanns menn.

I Dyreparken kan du også overnatte på Dyreparken Hotell eller i Dyreparken Safaricamp - begge lokalisert rett ved hovedinngangen til parken.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
Green Travel
The Dyreparken i Kristiansand has obtained certification for their environmental efforts by:
Eco-Lighthouse
Environmental certification of private and public enterprises, also tourism.
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages