Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Kristiansand

Grønningen Fyr

  • Postboks 8317 Vågsbygd, Kristiansand
  •  /  km From You
Overview

Grønningen fyr ligger naturskjønt og værhardt til på en holme 8 km sørøst for Kristiansand. Fyret ble tent i 1878. I 1980 ble fyret automatisert og avbemannet. Fyrstasjonen er fredet.

Grønningen fyr setter en annerledes ramme rundt samlingen for ditt firma. Fyret på østsiden av Kristiansandsfjorden ble tent i 1878. Øya som fyret ligger på er forholdsvis liten, og deler av den er fredet som fuglereservat fra 15. april til 15. juli. Adkomsten er, naturlig nok, med båt.

Fyret har 5 bygninger, fullt utstyrt kjøkken, oppholdsrom og 18 senger. Maks antall soveplasser er 40 stk. Standarden er enkel. På kvelden dekker man opp langbord til fest i sjøbua, gjerne med selvfanget fisk på menyen. Her er det plass til mange, og en forstyrrer ikke de som gjerne vil gå tidligere til køys.

Vinter som sommer er fyret og naturen en opplevelse som vil huskes. Sammen med aktiviteter gjør dette firmaturen til en spesiell opplevelse.

Det er ingen sertifisert skyssbåt som går inn i fyrstasjonens harde og værutsatte havn. Derfor er det litt "eksklusivt" å få være på Grønningen. Men det er mulig å ta turen dit som padlende, roende, seilende eller i motorbåt.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad