Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Setesdal Evje Og Hornnes

Mineralparken på Evje

  • Mineralvegen 1, Evje og Hornnes
  • +47 37931310
  •  /  km From You
Overview
Details

Mineralparken er den steingale aktivitetsparken for hele familien! Inne i fjellet kan du oppleve en spektakulær steinsamling. Der glitrer verdens vakreste steiner! Ute finnes en rekke kreative og morsomme aktiviteter i stein og Steinbutikken bugner av smykker og skulpturer.

Mineralparken har tatt utgangspunkt i en imponerende steinsamling, og bygget opp et besøkssenter med tilhørende park hvor det tilbys en rekke aktiviteter og opplevelser for hele familien. 

Utgangspunktet for Mineralparken er en spektakulær steinsamling, som du finner i utstillingshallen under besøkssenteret. Mineralparken har lykkes på en spennende måte å bygge opp et unikt utstillingslokale hvor mineralene er tilbakeført til fjellet igjen. Her har ca. 1200 steiner og mineraler fra hele verden fått sin plass, og utstillingen viser skaperverket på en unik måte. Mineralenes fargeprakt og særegne form gir publikum en øyeopplevelse de sent vil glemme. I Mineralparkens gavebutikk finnes et stort utvalg av smykkestein og skulpturer. 

Utendørs er det lagt til rette for lek og aktiviteter for hele familien. Parken er oversiktlig og familievennlig, og her kan barna boltre seg på det 60 mål store parkområdet. Dinosaurjakt i utstillingen, Eventyrbekken hvor barna kan vaske fram ulike mineraler og fossiler, familierebus, geodeknekking (se hvilke skjønnheter som skjuler seg i en tilsynelatende vanlig stein), gulldykking, steinfigurforming og smykkeverksted er noen av de mange aktivitetene som tilbys. I høysesong kan man også spille lasertag og boblefotball - inkludert i billetten. 

I paradisbukta er det tilhørende sandstand, og brygge hvor man også kan leie båt, og like ved siden av ligger Klatreskogen. 

Midt i parken finner du Rock Cafe, der du kan få både snacks, pizza, is og kaffe og kose deg på steinbord ute i det fri.
Du kan også ha med medbrakt mat som kan nytes på egne bord ved elva. Her er det også grillmuligheter. 

Mineralparken er åpen fra mai til og med oktober, eneklte dager kun for grupper. Se nettside for oppdaterte åpningestider.

Tilreisende kan overnatte i hytter og på en moderne bobilcamp.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand

Overnatting

Hotellfasiliteter
  • Familievennlig

Utendørsaktiviteter

Aktiviteter
  • Strand
  • Guidede turer

Planlegg reisen

Tjenester
  • Familievennlig

Aktiviteter

Fornøyelsesparker
  • Familievennlig
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad