Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Kristiansand

Odderøya museumshavn

  • Lille Nodeviga, Odderøya, Kristiansand
  • +47 38120350
  •  /  km From You
Overview

Lån en robåt, brett et papirfly eller - båt, lag sjørøverskaut, spikk en barkebåt og lær å knyte knuter og knop.

Vest-Agder-Museet ønsker velkommen til Odderøya museumshavn med hyggelige opplevelser i og rundt Lille Nodeviga. Her kan man senke skuldrene, prøve ut forskjellige aktiviteter, være med på opplæringer og arrangementer og høre på foredrag. Odderøya museumshavn ligger på Odderøya, rett ved Kristiansand sentrum.

På uteområdene finner man plastbåtutstillingen. På egne utstillingstavler står informasjon om hver båt i tekst og bilder. Bilder fra vårt dokumentasjonsprosjekt finnes også langs veggen på området, og inne i aktivitetshuset i det digitale fotoalbumet.

Inne i aktivitetshuset kan man lære å lage tau og knuter, spikke barkebåter, en kan dekorere personlige buttons, eller lage minneputer med trykk på. Og flere aktiviteter kommer etter hvert.

KABYSSEN er Odderøya museumshavns kafé. Der er det mulig å kjøpe seg en kopp kaffe, en is eller lage seg sin egen nistepakke. I mikrobølgeovnen kan barnematen varmes. Her finner du også en liten butikk som selger sjørelaterte varer.

Uteområdet som ligger like i vannkanten, er godt lagt tilrettelagt med utemøbler, steinbenker og bord. Varme sommerdager kan nytes i et aktivt sjørelatert museumsmiljø. Både aktivitetshuset og uteområdet er tilrettelagt for funksjonshemmede.

Bak aktivitetshuset ligger en maritim lekeplass for de minste. Her kan de gå om bord i ei skøyte og legge ut på de syv hav, klatre i riggen for å speide ut i horisonten eller leke mellom kjempestor dobber. Det er også mulig å låne en robåt og gå på oppdagelsesferd på sjøen.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad