Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Southern Norway Kristiansand

Odderøya

  •  /  km From You
Overview

Odderøya i Kristiansand var tidligere marinebase og nå er det friareal. Merkede idylliske stier (ca 3km), gamle kanonstillinger, små strender, lange svaberg og fantastisk utsikt mot hav og by.

Odderøya i Kristiansand er et sentrumsnært friluftsområde med koselige kafeer, gallerier og ikke minst merkede turstier.

En spasertur på Odderøya er ca. 3 km lang og går på merkede idylliske stier med fantastisk utsikt over østre havn, Christiansholm Festning (1672) og båthavnene.

m du er her på sommeren står Odderøya Live for store konserter for enhver smak og dette på noen av Norges flotteste utendørs amfier, Odderøya Amfi og Bendiktsbukta. Disse stedene egner seg også fortreffelig når det ikke er arrangementer der.

Kafeen, en tidligere maskinsjefbolig på sydspissen av øya, tilbyr forfriskninger hver søndag kl. 11.00 - 16.00. Drives av Odderøyas venner. Her er en fantastisk utsikt over fjorden og fyrene Oksøy og Grønningen. Du finner også Nodeviga museumshavn som tilbyr flotte aktiviteter for barn. 

Det er gode bademuligheter på østsiden av øya og egen turløype tilrettelagt for funksjonshemmede.

Kilden Teater- og Konserthus finner du ved inngangen til øya. Her kan du også parkere bilen i parkeringshus.

For ytterligere infomasjon se Odderøya sine hjemmesider


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad