Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Kristiansand Lillesand

Overnatting på Saltholmen Fyr

  • +47 97534822
  •  /  km From You
Overview

Besøk Saltholmen Fyr ved Lillesand. Fyret er tilgjengelig for overnatting og det arrangeres ulike utstillinger og arrangmenter gjennom året. 

Fyrstasjonen består av fyrvokterbolig med vaktstue og tårn, samt uthus og sjøbu. Fyret ble tent 11/11 i 1882 - med lyshøyde 14 meter over havet. Det var bemannet fram til 11. juni 1952 da det ble automatisert og Lillesand Seilforening var så heldig å få kjøpe fyrstasjonen. I alt var det fem fyrvokterere i tjeneste på Saltholmen fyr.

Seilforeningen leier ut stedet i sommerhalvåret utenom skoleferien, og benytter for øvrig fyret til sosiale sammenkomster, til turer for jolle-seilerne og de fleste seilasene for tur- og havseilerne starter fra Saltholmen.

I vår- og høstsesongen er det mulig å leie vakre Saltholmen Fyr på helge- og ukebasis. Vårsesong: fra april og frem til skoleslutt / høstsesong: fra skolestart til midten av oktober.

Utleiepriser fredag til lørdag med overnatting: Kr 2300,-. Utleie lørdag til søndag med overnatting: Kr 2800,- Utleie fredag til søndag: Kr 4100,- Utleie mandag til fredag: Kr 1500,- pr. døgn.

I sommerperioden er fyret åpent for dagsbesøkende og overnattingsgjester. Driften i denne tiden vil være basert på turistforeningens prinsipper for selvbetjente hytter. Sovepose, mat og drikke medbringes. I dette tidsrommet vil fyret være bemannet av ansvarlig vertskap 24 timer i døgnet. Døgnpris overnatting: Voksne fra 16 år og oppover kr 200. Barn mellom 4 og 15 år kr 100. Grupper på over 10 personer: Kr 150 pr person. Familierabatt.

Overnatting med båt: Opp til 40 fot kr 50 pr døgn. Fra 40 fot og oppover kr 100 pr døgn Lillesand Seilforening eier bygningsmassen og Staten ved Kystverket eier holmen.

Fyrverten kan kontaktes på telefon 975 34 822 i sommersesongen.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad