Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Southern Norway Kristiansand

Posebyen i Kristiansand

  • +47 38 07 50 00
  •  /  km From You
Overview

Nyt den idylliske stemningen i Posebyen. Ta en deilig liten byvandring i den lavbebyggede bydelen av Kristiansand.

Posebyen er Kristiansands eldste bydel, faktisk den eneste bydelen som sto igjen etter bybrannen i 1892. Her kan du ta deg en rusletur og se på en av Nord-Europas største samlinger av lav- og gammel trebebyggelse. Om sommeren er det "Posebyenmarkedet" 10-16 hver lørdag ved Bentsens Hus.

På rusleturen finner du: Ekserserhuset i Tordenskjoldsgate 64 ble oppført i 1807-08 og har i dag kunsthåndverkaktiviteter.

Bentsens Hus i Kronprinsensgt. 59 er tidligere musikkløytnant Bentsens hus. Huset er bygget i 1855 og er et av de best bevarte hus i byen.

Kristiansand pleiehjem i Elvegata 39. Nåværende bygning ble oppført etter østerbrannen i 1859. Kjent som et av byens peneste herskapshus, dertil stor kjøpmannshandel med assorterte varer av beste kvalitet.

Det tidligere posthuset i Kronprinsensgt. 45 er kjent helt fra 1695. Her har vært drevet farveri og trelasthandel, men også stor kjøpmannsforretning.

Sløyden i Gyldenløvesgt. 70. Huset ble brukt som oppbyggelseslokale, og er vuggen for mange av de store kirkesamfunn i Kristiansand.

Kafé «Blåstua», Gyldenløves gt. 60. Kaféen er holdt i gammel stil, og er kjent for sine hjemmebakte kaker og vafler. I samme hus holder bruktforretningen «Lige godt» til. Begge virksomheter blir drevet av Blåkors.

Blåkors i Gyldenløvesgt. 56 ble bebygget i 1802. Huset hadde 16 værelser, 3 kjøkken og stor hage. 1915 ble det kjøpt av Blåkorsforeningen som startet vedhuggeri for arbeidsløse.

Frivolds hjørne, Holbergsgt. 17 - navnet skriver seg fra siste eier, slakter Frivold. Tomten var opprinnelig del av en stor eiendom som omfattet Holbergsgate 13, 15 og 17, samt Rådhusgaten 40 b. Holbergsgt. 17 er ca. 200 år gammelt. I 1840-årene ble det drevet brennevinsutskjenkning i hjørnehuset, i nr. 15 var det snekkeri og likkisteforretning.

Elin`s Motehus,  Skippergt. 43


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand

Facts

Effort Level
Easy
Duration
2 timer
Season
All Year
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad