There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle landets store byer
Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede
Thon Hotels - fantastisk frokost
Hostelling International Norge - sov komfortabelt og rimlig
Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål
Widerøe - Skandinavias største regionale flyselskap
AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser
Vy express - gjør det enkelt å reise grønt med buss
DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo
Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget
Arctic Campers - lei din bobil eller camper
NOR-WAY Bussekspress - grønne bussreiser i hele Sør-Norge
Vy - å reise miljøvennlig skal være enkelt
Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"
Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser
Up Norway - skreddersydde reiser
Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser
Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett
Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer
Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil
Secret Atlas - Svalbard og Nord-Norge. Små Skip med 12 gjester.
DanCenter - din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien
Beitostølen - eventyr og nytelse hele året
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Nyt den idylliske stemningen i Posebyen. Ta en deilig liten byvandring i trehusdelen av Kristiansand.
Posebyen er Kristiansands eldste bydel, faktisk den eneste bydelen som sto igjen etter bybrannen i 1892. Her kan du ta deg en rusletur og se på en av Nord-Europas største samlinger av lav- og gammel trebebyggelse. Om sommeren er det Posebyenmarkedet utvalgte dager ved Bentsens Hus.
Opprinnelsen til navnet Posebyen er noe uklart. En forklaring er at det stammer fra det franske «repos» som betyr hvilested. Dette fordi innbyggerne av denne delen av byen hadde gode inntekter ved å losjere soldater fra festningene.
I Posebyen var det tidligere mange forretninger og verksteder. I Skippergaten var det høker-kramboder, skjenkestuer og et lite sykehus.
Byens redere og store handelsfamilier hadde sine boliger, forretninger, pakkhus og brygger i Vesterhavnen. Håndverkerne og skipperne bodde i de midtre delene av kvadraturen, mens arbeidere, tjenestefolk, dagarbeidere og sjøfolk bodde i Posebyen. (Wikipedia)
PosebyHaven
Foreningen Posebyen jobber aktivt for vitalisering og bevaring av gamlebyen i Kristiansand. Dette gjøres bla gjennom prosjektet PosebyHaven. De vil at byggene skal brukes til allmene kulturelle formål og inneholde kafe, bakeri, butikk, mathus og verksteder. Les mer om PosebyHaven.
På rusletur i Posebyen finner du:
Ekserserhuset i Tordenskjoldsgate 64 ble oppført i 1807-08 og huser idag ambulerende kunstutstillinger og kunstnerverksteder.
Bentsens Hus i Kronprinsensgt. 59 er tidligere musikkløytnant Bentsens hus. Huset er bygget i 1855 og er et av de best bevarte hus i byen.
Kristiansand pleiehjem i Elvegata 39. Nåværende bygning ble oppført etter østerbrannen i 1859. Kjent som et av byens peneste herskapshus, dertil stor kjøpmannshandel med assorterte varer av beste kvalitet.
Det tidligere posthuset i Kronprinsensgt. 45 er kjent helt fra 1695. Her har vært drevet farveri og trelasthandel, men også stor kjøpmannsforretning.
Sløyden i Gyldenløvesgt. 70. Huset ble brukt som oppbyggelseslokale, og er vuggen for mange av de store kirkesamfunn i Kristiansand.
Kafé «Blåstua», Gyldenløves gt. 60. Kaféen er holdt i gammel stil, og er kjent for sine hjemmebakte kaker og vafler. I samme hus holder en bruktforretning til. Begge virksomheter blir drevet av Blåkors.
Blåkors i Gyldenløvesgt. 56 ble bebygget i 1802. Huset hadde 16 værelser, 3 kjøkken og stor hage. 1915 ble det kjøpt av Blåkorsforeningen som startet vedhuggeri for arbeidsløse.
Frivolds hjørne, Holbergsgt. 17 - navnet skriver seg fra siste eier, slakter Frivold. Tomten var opprinnelig del av en stor eiendom som omfattet Holbergsgate 13, 15 og 17, samt Rådhusgaten 40 b. Holbergsgt. 17 er ca. 200 år gammelt. I 1840-årene ble det drevet brennevinsutskjenkning i hjørnehuset, i nr. 15 var det snekkeri og likkisteforretning.